Netflix blijkt weer een ware topfilm in huis te hebben

Netflix blijkt weer een ware topfilm in huis te hebben

De recensies voor de overlevingsthriller Society of the Snow zijn enorm positief.

Aankomende donderdag zet Netflix de eerste grote Netflix Original online met Society of the Snow van regisseur Juan Antonio Bayona. De film beleefde zijn première tijdens het filmfestival in Venetië en draaide vorige week al beperkt in de Nederlandse bioscoopzalen.

De film gaat over de ramp met een vliegtuig in het Andesgebergte in Uruguay, waarbij tientallen mensen om het leven kwamen. De film werd al ijzersterk ontvangen en staat op een uitstekende 92 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.

Sterk ontvangen
"Ja, naast al zijn verschrikkingen is Society of the Snow, gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek van Pablo Vierci, ook een verhaal over vriendschap, opoffering en hoop, en dat is wat blijft hangen nadat de nachtmerries in de film zijn verdwenen naar de achtergrond," aldus Cary Darling van Houston Chronicle.

Amon Warmann van Empire Magazine schrijft onder meer: "Een ingrijpend vliegtuigongeluk biedt ruimte voor een aangrijpend verhaal over menselijkheid en overlevingsdrang. Bayona is in bloedvorm."

FilmTotaal: 4 sterren
FilmTotaal-recensent Julia Maria Keers zag voor ons de Netflix-film en schreef in haar recensie onder andere het volgende "Deze film laat zien dat vriendschap geen illusie hoeft te zijn, maar een bron van onvoorstelbare veerkracht kan vormen."


De synopsis van Society of the Snow alias La Sociedad de la Nieve: Als een vliegtuig in het afgelegen hart van het Andesgebergte neerstort, werken de overlevenden samen en worden ze elkaars laatste hoop om de weg naar huis te vinden.

NieuwsFilm

meest populair