Niet Margot Robbie maar een van deze prachtige actrices speelde bijna in 'The Wolf of Wall Street'

Niet Margot Robbie maar een van deze prachtige actrices speelde bijna in 'The Wolf of Wall Street'

Als de actrice Leonardo DiCaprio geen klap had verkocht had haar carrière er heel anders uit kunnen zien.

Margot Robbie is nu al 10 jaar een behoorlijk grote naam in Hollywood. Zij kende haar grote doorbraak met The Wolf of Wall Street, maar dit had ook heel anders kunnen lopen.

In Martin Scorsese's geliefde film is Robbie te zien als Naomi LaPaglia, de vrouw van Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio). Ondanks het feit dat dit niet de eerste keer was dat Robbie acteerde, was het wel de rol die haar wereldberoemd maakte.

Carrière
Vervolgens had de actrice dan ook de rollen voor het oprapen. Ze wist wederom hoge ogen te gooien in bijvoorbeeld I, Tonya en Once Upon a Time in Hollywood. Haar carrière had er echter anders uit kunnen zien, als Scorsese voor een andere actrice was gegaan.

De geliefde regisseur had enkele namen in gedachten voor de rol van Naomi: Blake Lively (The Town), Amber Heard (Aquaman) en Rosie Huntington-Whiteley (Mad Max: Fury Road). Hoewel Scorsese pas later aan Robbie dacht, gaf hij haar toch de rol.

Auditie
De reden hiervoor? Robbie wist al tijdens de auditie hoge ogen te gooien, toen zij afweek van het script en haar tekst verzon. Tijdens de auditie kwam de actrice lijnrecht tegenover DiCaprio te staan en moesten de twee personages met elkaar ruziën.


Robbie ging een stapje verder en gaf DiCaprio een klap in het gezicht terwijl ze 'F*ck you!' schreeuwde. Toen iedereen aanwezig muisstil werd, dacht de actrice dat ze het verprutst had. Het tegendeel bleek waar te zijn, want op deze manier wist ze de rol te bemachtigen.

NieuwsFilm

meest populair