Deze geheime film hebben Leonardo DiCaprio en Tobey Maguire persoonlijk laten verbannen

Deze geheime film hebben Leonardo DiCaprio en Tobey Maguire persoonlijk laten verbannen

De film 'Don's Plum' mag door de topacteurs niet vertoond worden in meerdere landen.

Topacteurs Leonardo DiCaprio (Titanic) en Tobey Maguire (Spider-Man) hebben beide veel mooie films gemaakt. Toch delen ze ook één project dat ze persoonlijk hebben laten verbannen. Dit is wat er is gebeurd met hun film Don's Plum.

De film draait om een groep vrienden uit Los Angeles die elke zaterdagavond met elkaar afspreken in het restaurant 'Don's Plum'. Geregeld brengen ze een nieuw meisje mee. Deze avond escaleert wanneer de twintigers hun laatste misstappen bespreken.

Persoonlijke informatie
De film werd in de jaren negentig opgenomen, toen DiCaprio en Maguire aan het begin stonden van hun Hollywoodcarrière. Het was de bedoeling om de prent in de bioscoop uit te brengen, maar daar staken de hoofdrolspelers hoogstpersoonlijk een stokje voor.

DiCaprio en Maguire waren hierop tegen omdat zij meenden dat het project aan hen was gepresenteerd als een kortfilm en niet als een volwaardige speelfilm. Daarnaast vond Maguire dat de film te veel persoonlijke informatie over hem bevatte, die hij had gedeeld tijdens het improviseren.

Iedereen boos
De kwestie leidde tot juridisch gesteggel tussen de acteurs en de makers. Uiteindelijk kwamen de partijen overeen dat de film alleen buiten de Verenigde Staten en Canada uitgebracht mocht worden en dat daarbij een aantal scènes verwijderd moesten worden.


In 2014 publiceerde een van de producenten de film alsnog op een speciale website. Twee jaar later werd deze verwijderd na een boze brief van - je raadt het al - de advocaten van DiCaprio en Maguire. "Jammer dat uitgerekend deze geliefde acteurs de filmkunst zo moeten treiteren", reageerden de makers toen. Tja, afspraak is afspraak.

NieuwsFilm

meest populair