Christopher Nolan blijft optimistisch ondanks grote zorgen om bioscoopfilms

Christopher Nolan blijft optimistisch ondanks grote zorgen om bioscoopfilms

Het grote succes van 'Oppenheimer' geeft Christopher Nolan hoop in de toekomst van bioscoopfilms.

Een van de grootste verrassingen in het filmjaar 2023 was het enorme succes van Oppenheimer. De film over de vader van de atoombom J. Robert Oppenheimer, was wereldwijd goed voor bijna een miljard dollar aan opbrengsten. Regisseur Christopher Nolan ziet het succes van zijn film als een reden om optimistisch te zijn over de toekomst van bioscopen.

Oppenheimer werd tegelijk uitgebracht met de succesvolste film van het jaar, Barbie. Hoewel aanvankelijk gevreesd werd dat de twee films elkaar in de weg zouden zitten, bleek niets minder waar. De films hielpen elkaar juist, het fenomeen 'Barbenheimer' was een feit.

"Het gaat zeker goed met de filmindustrie"
Nolan sprak met Empire magazine over het succes van Oppenheimer: "Ik heb net een film gemaakt die drie uur lang is, grotendeels in zwart wit is opgenomen en die voor 16 jaar en ouder is. En die film heeft een miljard dollar opgebracht. Dus ja, ik denk zeker dat het goed gaat met de filmindustrie, Oppenheimer is letterlijk de succesvolste film die ik ooit heb gemaakt.

"Ik maak al 20 jaar films en ik ben verbaasd dat Oppenheimer de nummer 1-film van 2023 was in het Verenigd Koninkrijk. Ik ben zeer optimistisch over de toekomst van film en de bioscopen, niet alleen door het succes van mijn eigen film, maar ik heb ook gezien dat andere films het goed doen, en filmfans hun weg weer terug vinden naar de bioscopen," vervolgt de regisseur.

"Het publiek wil verrast worden"
Volgens Nolan was het niet alleen het 'Barbenheimer'-fenomeen waardoor Oppenheimer zo een grote hit werd. Volgens de regisseur verlangen filmfans naar originele films die tot de verbeelding spreken: "Het publiek heeft een verlangen om verrast te worden, om iets nieuws te zien, om iets te beleven wat ze niet wisten dat ze wilden beleven. Dat is altijd de sterkste kracht van bioscoopfilms."



Ook in Nederland was Oppenheimer de succesvolste film in 2023. De film van Christopher Nolan bracht in ons land ruim €20 miljoen op aan de bioscoopkassa's. Filmtotaal koos Oppenheimer onlangs als de beste film van 2023.

NieuwsFilm

meest populair