Deze waargebeurde Netflix Original overvalt de Netflix Top 10 helemaal

Deze waargebeurde Netflix Original overvalt de Netflix Top 10 helemaal

De documentairefilm Bitconned is een Netflix Original en dendert de lijst binnen.

De Netflix Top 10 verwelkomt weer eens een nieuwe Netflix Original-docu. Dit keer zien we een waargebeurd misdaadverhaal over de cryptocurrency-markt in de docufilm Bitconned. De nieuwste Netflix-release komt binnen op plaats zeven.

Bitconned komt van regisseur Bryan Storkel en Netflix omschrijft de docufilm met woorden als "speurkwerk, waargebeurde misdaad" en "fraude".

Netjes ontvangen
Recensenten lijken de film positief te ontvangen. Op Rotten Tomatoes staan op het moment van schrijven twee 'fresh' recensies. FilmTotaal-recensent Richard Korpel zag de film voor FilmTotaal en schreef onder meer het onderstaande in zijn recensie met 3,5 ster:

"Als een 'boefje' openhartig en pakkend een goed verhaal kan vertellen wordt hij door Netflix beloond met een leuke aftermovie van alle domme praktijken. Er komt slechts één slachtoffer aan het woord en het leed dat zulke misdaad veroorzaakt verdwijnt onder het tapijt."

Nu op Netflix
Wil je de docufilm graag even meepakken, dan vind je deze nu hier op Netflix.


De synopsis: In deze documentaireserie over waargebeurde misdaad gebruiken drie mannen de wispelturige cryptocurrency-markt om miljoenen te stelen van investeerders en als een koning te leven.

NieuwsFilm

meest populair