Ana de Armas over haar beroemde naaktscène: "Ik heb er geen controle over"

Ana de Armas over haar beroemde naaktscène: "Ik heb er geen controle over"

De actrice heeft geen spijt van de rol, maar vind het niet fijn om te denken waar de scènes belanden.

Eind vorige maand kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Angelina Jolie, die uit de kleren ging voor de film By the Sea. Daarover lees je hier meer. Deze keer is Ana de Armas aan de beurt.

De 35-jarige Cubaanse actrice is de laatste jaren een grote naam geworden in Hollywood. Zo wist de beeldschone de Armas hoge ogen te gooien in blockbusters als Knives Out, Blade Runner 2049 en No Time to Die.

Controversieel
Ze heeft dan ook de rollen voor het oprapen, maar dit betekent niet dat al haar projecten altijd even goed onthaald worden. Twee jaar geleden kroop de actrice in de huid van niemand minder dan Marilyn Monroe in Blonde, maar dit zorgde voor behoorlijk wat gefronste wenkbrauwen.

Er was behoorlijk veel te doen over deze film toen deze uitkwam. Zo zei FilmTotaal-recensist Sjoerd van Wijk al in zijn recensie over de film: "een crue en potsierlijke benadering transformeert het icoon Marilyn Monroe in een generieke getroebleerde ster."

Ontvangst
Blonde werd op andere grote filmwebsites ook niet bepaald goed onthaald. Op IMDb scoort deze maar een magere 5,5 en op Rotten Tomatoes zelfs een 44%. Waar ongetwijfeld het meeste over te doen was waren de vele naaktscènes van de Armas.


Zij liet zich hier al eerder over uit: "Ik begrijp dat het moeilijk is voor mensen om die scènes te bekijken. Het zijn gruwelijke momenten, maar ik vond hetzelf niet lastig om deze op te nemen. Ik begreep wat ik aan het doen was en ik voelde me ook erg beschermd en veilig."

Dubbel
De Armas vervolgt: "Ik voelde me dan ook niet uitgebuit, omdat ik de touwtjes in handen had. Ik heb de beslissing zelf genomen. Ik vertrouwde in regisseur Andrew Dominik. Ik heb echt honderden gespreken met hem gevoerd over deze scènes. Het waren harde scènes, maar ik voelde me nooit ongemakkelijk."



"Wat ik wel lastig vind is dat deze beelden meteen viraal gaan. Dat vind ik walgelijk. Ik vind het verontrustend om daarover te denken, maar ik heb er helaas geen controle over. Zulke dingen worden snel uit hun context gehaald..."

NieuwsFilm

meest populair