Deze film met Jennifer Lawrence snap je na 10 keer kijken waarschijnlijk nog niet

Deze film met Jennifer Lawrence snap je na 10 keer kijken waarschijnlijk nog niet

'Mother!' van Darren Aronfsky is lastig te begrijpen, maar toch de moeite waard.

Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Beau is Afraid van Ari Aster. Dit is zeker een goede film, maar wel zeer ingewikkeld. Hetzelfde kan ook gezegd worden over Mother! van Darren Aronofsky.

De geliefde regisseur heeft al heel wat moois geleverd. Denk bijvoorbeeld maar aan Black Swan, The Wrestler en zijn recente The Whale. Geen enkele van deze films is echter zo ingewikkeld als The Mother!, waar de nodige filmfanaten het vandaag de dag nog steeds over hebben.

Verhaal
De synopsis van de film is simpel en kan in enkele zinnetjes uitgelegd worden. Mother! gaat namelijk over een koppel (gespeeld door Jennifer Lawrence en Javier Bardem), dat onverwachts bezoek krijgt van een mysterieuze man en vrouw (Ed Harris en Michelle Pfeiffer). Hierdoor wordt hun rustige leventje bruut verstoord en hun relatie flink op de proef gesteld.

Niet al te lastig zou je dus zeggen, maar deze psychologische thriller/horror gaat toch heel wat verder. De ongewenste gasten beginnen zich steeds vreemder te gedragen en zo ook de film. Steeds meer mensen komen uit het niets aan en trekken eveneens het huis in.

Nachtmerrie
De film wordt vaak omschreven als een koortsdroom, waar realiteit, logica en een traditioneel verhaal ver te vinden zijn. De mogelijke interpretaties van Mother! zijn niet alleen abstract maar ook eindeloos, variërend van waanzin tot diepere teksten van de Bijbel.


De nodige bioscoopgangers verlieten de cinema dan ook met de nodige vragen. Dat is ook te zien aan de cijfers die de film scoort: op IMDb een tamelijk magere 6,6 en op Rotten Tomatoes ook maar een 69%. De meeste kijkers koppelen de lage punten aan het lastig te begrijpen verhaal.

Kijken
Toch is Mother! zeker wel de moeite waard. Zo zei FilmTotaal-recensent Thierry Verhoeven nog in zijn 4/5 sterrenrecensie: "Darren Aronofsky's nieuwe koortsdroom is een knap staaltje cinema op de vierkante meter".


Wil jij proberen uit te vogelen hoe de film in elkaar steekt? Kijk Mother! dan nu op SkyShowtime of Pathé Thuis!

NieuwsFilm

meest populair