Deze film met Joaquin Phoenix snap je na 10 keer kijken waarschijnlijk nog niet

Deze film met Joaquin Phoenix snap je na 10 keer kijken waarschijnlijk nog niet

De acteur heeft al behoorlijk wat pareltjes gemaakt, maar 'Beau is Afraid' is wel heel speciaal.

Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Tenet van Christopher Nolan. Dit is zeker een goede film, maar wel zeer ingewikkeld. Hetzelfde kan ook gezegd worden over Beau is Afraid van Ari Aster.

Laatstgenoemde is een grote naam geworden in Hollywood, dankzij horrorfilms als Heriditary en Midsommar. Niet zo heel gek dus, dat veel filmfanaten uitkeken naar Beau is Afraid, die eerder dit jaar verscheen.

Verhaal
De met een Oscar bekroonde Joaquin Phoenix neemt de hoofdrol op zich en kruipt in de huid van Beau, een trieste en eenzame man, die verlegen en onhandig is. Bovendien heeft hij weinig zelfvertrouwen.

Hij maakt ongewild een behoorlijk vreemd avontuur mee, wanneer hij zijn vlucht mist om zijn moeder te treffen. Zij overlijdt en Beau komt vervolgens in de ene na de andere verontrustende situatie terecht.

Nachtmerrie
Zo wordt zijn appartement overgenomen door daklozen, wordt hij aangevallen en belandt hij bij een vreemde familie, om er maar een paar op te noemen. Op het einde vindt ook een behoorlijke grote twist plaats, die we hier maar niet zullen 'spoilen'.



De thema's van de film zijn schuldgevoelens, manipulatie en trauma. Dit allemaal stamt uit de kindertijd van Beau, maar we begrijpen niet echt waarom hij dit allemaal meemaakt. Dit was dan ook verwarrend voor de filmcritici net zoals de 'gewone bioscoopgangers'.

Ontvangst
Beau is Afraid werd in tegenstelling tot Asters vorige films dan ook maar lauwtjes onthaald. Op IMDb staat de film op een 6,8 en op Rotten Tomatoes weer op een 67%. FilmTotaal recensent gaf de film weer een 2,5/5 sterren recensie. Deze is hier volledig terug te lezen.



Aster zei er na de teleurstellende ontvangst het volgende over: "Ik wist dat mensen deze film misschien wel zouden haten, maar ik hoopte dat de aantrekkingskracht van dat debat groter zou zijn. De film zal altijd polariserend zijn, maar ik hoop dat mensen hem gewoon blijven vinden".

Interesse in Beau is Afraid? Deze is te zien op Amazon Prime.

NieuwsFilm

meest populair