De cliffhanger van 'Back to the Future Part II' blijft een van de beste die er is

De cliffhanger van 'Back to the Future Part II' blijft een van de beste die er is

Het einde van 'Back to the Future Part II' zorgt voor een belangrijke teaser voor de derde film.

In 1985 kwam de film Back to the Future uit. Vier jaar later kwam het eerste vervolg uit, Back to the Future Part II. Een film die eindigde met een cliffhanger en tevens voorproefje voor de derde en laatste film uit de trilogie.

De film, geregisseerd door Robert Zemeckis, heeft veelal dezelfde sterren als de eerste film. Zo keren Michael J. Fox, Christopher Lloyd en Billy Zane terug naar de rol die ze ook in de eerste film speelden.

Verhaal
Nadat Marty McFly (Fox) en dr. Emmett Brown (Lloyd) in de eerste film naar het verleden zijn gegaan, komen ze terug in het heden (1985). Daar horen ze dat de toekomstige kinderen van Marty in gevaar zijn.

Ze reizen vervolgens samen naar het jaar 2015 om deze kinderen te redden, maar dan wordt hun tijdmachine gestolen. Dit zorgt voor de nodige problemen.

Cliffhanger
Als aan het einde van de film toch alles goedkomt, lijkt er niks meer mis te kunnen gaan. Totdat de tijdmachine van de twee, met dr. Emmett Brown erin, wordt geraakt door een bliksemschicht en verdwijnt.


Vervolgens krijgt Marty een brief waarin staat dat dr. Emmett Brown is teruggegaan naar het jaar 1885, waarna de film eindigt. Een verleidelijke teaser voor de derde en laatste film van de trilogie, Back to the Future Part III.

Ontvangst
De film was natuurlijk een vervolg, en het is dan altijd lastig om de hoge verwachtingen waar te maken. Toch is dat best aardig gelukt. De critici waren met een 62% procent op Rotten Tomatoes nog redelijk kritisch, maar het publiek was meer overtuigd.


Zo heeft de film een 7,8/10 op IMDb en haalde de film meer dan 333 miljoen dollar op. Het budget van de film was ongeveer 40 miljoen dollar, een mooie winst dus. De film werd genomineerd voor een Oscar, maar won deze niet.

Streamen
Zin om de Back to the Future-trilogie te kijken? Dat kan, alledrie de films staan op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair