3 steengoede oorlogsfilms op Netflix om direct aan te zetten

3 steengoede oorlogsfilms op Netflix om direct aan te zetten

Deze drie oorlogsfilms staan gewoon op Netflix voor een avond vermaak.

Op Netflix vind je veel oorlogsfilms. Niet al deze films zijn even goed, maar onderstaande drie uiteenlopende titels werden netjes ontvangen. Heb je ze nog niet gezien? Zet ze dan op je watchlist!

Mosul

Regie: Matthew Michael Carnahan | Hoofdrollen: Suhail Aldabbach, William El Gardi, Adam Bessa | Kijk nu



In 'Mosul' zien we het waargebeurde verhaal over een groep Iraakse mannen die tegen ISIS vechten als de terreurgroep hun huizen, families en stad innam in Noord-Irak. We zien met name het Nineveh SWAT-team. Deze afvallige politie-eenheid voert een guerrillaoperatie uit tegen ISIS in een wanhopige strijd.

Sand Castle

Regie: Fernando Coimbra | Hoofdrollen: Henry Cavill, Luke Evans, Nicholas Hoult | Kijk nu



Matt Ocre moet met zijn peloton en leider sergeant Baker in een onveilig en onstabiel Iraaks boerendorp, Baqubah. een watersysteem repareren, wat de inwoners van Baghdad op prijs stellen. Helaas zijn er ook vijanden in de buurt die hun nabijheid als vijandelijkheid opvatten. Zij zien liever de Amerikanen spoedig vertrekken, al moeten ze er geweld bij toepassen.

Da 5 Bloods

Regie: Spike Lee | Hoofdrollen: Jean Reno, Chadwick Boseman, Jonathan Majors | Kijk nu



Deze film van Oscarwinnaar Spike Lee volgt het verhaal van vier Afro-Amerikaanse veteranen: Paul (Delroy Lindo), Otis (Clarke Peters), Eddie (Norm Lewis) en Melvin (Isiah Whitlock, Jr.). De helden keren terug naar Vietnam, waar ze op zoek gaan naar het stoffelijk overschot van hun voormalige squadronleider (Chadwick Boseman) en ook een verborgen schat hopen te vinden. Samen met Pauls bezorgde zoon (Jonathan Majors) nemen ze het op tegen mens en natuur en worden ze geconfronteerd met de blijvende ravage die de immorele Vietnamoorlog heeft aangericht.

NieuwsFilm

meest populair