Weer terug naar je werk: deze hilarische komedies verlichten de gebruikelijke werkstress

Weer terug naar je werk: deze hilarische komedies verlichten de gebruikelijke werkstress

Ga terug naar je werk met een lach en bekijk de komedies Horrible Bosses en Horrible Bosses 2.

De kerstvakantie is weer voorbij en dat betekent dat we weer met zijn allen terugkeren naar de werkplek. Heb je een kantoorbaan, dan keer je weer terug naar de eeuwige strijd om vrienden te blijven met je collega's en in vele gevallen heb je ook nog een "baas" om tevreden te stemmen.

Mocht je de situatie nu net even té serieus nemen, dan is het misschien goed om zo af en toe een komedie over de werkplek aan te zetten. De twee komedie Horrible Bosses uit 2011 en Horrible Bosses 2 uit 2014 komen dan goed van pas.

Akelige bazen
De twee films hebben een enorme sterrencast, met onder andere Jason Bateman, Jason Sudeikis, Charlie Day, Jennifer Aniston, Jamie Foxx, Christoph Waltz, Chris Pine en Kevin Spacey.

Het concept van de films is simpel. Drie mannen verzinnen een plan om hun "verschrikkelijke bazen" te vermoorden. In de eerste film werken ze onder die bazen, in de tweede film zijn de heren zelf hun eigen baas, maar krijgen ze te maken met een akelige investeerder.

Sterk en minder sterk
De eerste film werd sterk ontvangen. De door Seth Gordon geregisseerde film staat op 69 procent op de Tomatometer en wist maar liefst bijna $210 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's.


De tweede film van regisseur Sean Anders was financieel ook succesvol, maar de score kwam niet verder dan zo'n $108 miljoen. De ontvangst was dan ook een stuk magerder: 35 procent op Rotten Tomatoes.

Kijken
Je vindt zowel Horrible Bosses als Horrible Bosses 2 op Prime Video, zonder bijbetaling.



NieuwsFilm

meest populair