Het vriendenclubje is voor zichzelf begonnen en zelfs dan lonkt het criminele pad. Een aaneenschakeling van puberale grappen is het resultaat.
play

5,1 details

  • 108 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
108 Min Verenigde Staten

Dale, Kurt en Nick beslissen hun eigen bedrijf te beginnen. Maar de zaken gaan niet zoals gehoopt, waarop ze besluiten met een kidnapping de zaakjes op te lossen. Maar of ze dat wel succesvol gedaan krijgen?

Regie
Sean Anders
Cast
Jennifer Aniston, Jamie Foxx, Kevin Spacey, Chris Pine, Christoph Waltz, Jason Bateman, Jason Sudeikis, Charlie Day, Keegan Michael Key, Jonathan Banks, Lindsay Sloane, Sam Richardson, Kelly Stables, Brianne Howey, Jerry Lambert.
Budget
$ 42.000.000
Opbrengst
$ 106.645.357
Release
26.11.2014
Release NL
27.11.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Sean Anders | Cast: Jason Bateman (Nick Hendricks), Jason Sudeikis (Kurt Buckman), Charlie Day (Dale Arbus), Jennifer Aniston (Julia Harris), Kevin Spacey (Dave Harken), Jamie Foxx (Dean “MF” Jones), Chris Pine (Rex Hanson), Christoph Waltz (Bert Hanson), e.a. Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2014

Het roemruchte trio dat drie jaar geleden nog rondliep met moordneigingen op hun baas kan maar moeilijk op het rechte pad blijven. In Horrible Bosses uit 2011 stonden Kurt, Dale en Nick hun leidinggevende Dave naar het leven, wat leidde tot een ingewikkeld en kluchtig plannetje om voorgoed met de baas af te rekenen. In wat dan wel de tegenwoordige tijd zal zijn is het drietal eigen baas geworden. Ze hebben de 'Shower Buddy' ontwikkeld, een dubieus apparaat dat het gevoel geeft alsof je beste vriend je rug inzeept. Dus. Na een klungelig optreden in Good Morning Los Angeles meldt zich al vrij snel een investeerder. De zaken lopen alleen iets anders dan Kurt, Dale en Nick hadden voorzien en de enige weg naar gerechtigheid is de misdaad.

Dat we naar bijna twee uur flauwe humor mochten uitzien, had het publiek van deeltje één al kunnen voorzien. Over (slechte) smaak valt niet te twisten, maar je moet er voor in de stemming zijn om een kerel in silhouet onder de douche te zien staan, terwijl zijn zakenpartner annex vriend de kraan opendraait. Het ziet eruit als een serie ranzige handelingen. De humor van komedieregisseur Sean Anders, die het stokje overneemt van Seth Gordon, laat zich makkelijk typeren. Puberaal is het kernbegrip, daar worden weinig doekjes om gewonden. Horrible Bosses 2 is op humoristisch vlak nu eenmaal wat het is.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

Horrible Bosses 2 Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Horrible Bosses 2

acties