Dit is, ondanks George Clooney, de allerslechtste 'Batman'-film ooit

Dit is, ondanks George Clooney, de allerslechtste 'Batman'-film ooit

Batman en Robin proberen hun relatie in stand te houden, ook al moeten ze voorkomen dat Mr. Freeze en Poison Ivy Gotham City bevriezen.

Door de jaren hebben veel filmmakers en acteurs zich gewaagd aan het Batman-personage. Niet altijd was dat even succesvol. Met de film Batman & Robin uit 1997 heeft regisseur Joel Schumacher zelfs de twijfelachtige eer om te mogen zeggen dat hij de allerslechtste Batman-film ooit heeft gemaakt.

Batman & Robin was het vierde en laatste deel in een serie van de superheld die in de jaren tachtig en negentig werd gemaakt. De eerste twee zeer goed beoordeelde delen, Batman en Batman Returns, werden gemaakt door Tim Burton met Michael Keaton in de hoofdrol. Voor het derde deel, Batman Forever, werd Val Kilmer ingevlogen voor het titelpersonage en werd Burton vervangen door Schumacher, die het spijtig genoeg nooit voor elkaar heeft gekregen om diezelfde 'Burton-charme' in de reeks te steken.

Plot
Het dynamische duo Batman en Robin werkt al geruime tijd aan de voortzetting van de missie om Gotham City te beschermen tegen kwade krachten, maar nu wordt hun relatie op de proef gesteld wanneer ze moeten vechten tegen het gemene duo van de ijzige Mr Freeze en de venijnige Poison Ivy, die Gotham willen bevriezen en het opnieuw willen bevolken met gemuteerde planten.

Tegelijkertijd moeten de helden een manier vinden om hun zieke butler Alfred te genezen, terwijl ze ook hulp krijgen van de nieuwe heldin Batgirl.

Cult
Bij de release in '97 waren veel fans logischerwijs zeer teleurgesteld in de film en werd deze keihard (en terecht) afgekraakt. Daarnaast werd de film genomineerd voor maar liefst elf Razzie Awards.


Desalniettemin heeft Batman & Robin door de jaren heen toch een behoorlijke fanbase weten op te bouwen met juist liefhebbers van dat hoge 'cringe-gehalte'; de slechte elementen van de film zijn in ruim vijfentwintig jaar goed gerijpt.

Clooney
De grootste hater van de film was misschien nog wel hoofdrolspeler George Clooney die zich al diverse keren behoorlijk fel heeft uitgelaten over zijn slechte ervaringen tijdens het maken van de film.


Het leek in die tijd een prachtige opstap voor zijn carrière, maar het werd een mega-flop. Zijn succes heeft hij echter na zijn superheldenavontuur al snel wel kunnen verzilveren en om de haat op Batman & Robin lacht hij ondertussen zelf het hardst.

NieuwsFilm

meest populair