Wordt 'Star Wars: The New Jedi Order' Episode I in een nieuwe reeks of gewoon Episode X?

Wordt 'Star Wars: The New Jedi Order' Episode I in een nieuwe reeks of gewoon Episode X?

Hieronder een aantal redenen waarom dat helemaal niet zo vanzelfsprekend is...

Tijdens de 'Star Wars Celebration' van vorig jaar kondigde Lucasfilm maar liefst drie nieuwe projecten aan. Eentje daarvan wordt The New Jedi Order waarvoor Daisy Ridley's Rey zal terugkeren.

Het is de bedoeling dat deze film eindelijk breekt met de Skywalker-saga en een eigen weg vindt in het universum voor een verse verhaallijn. Met de aanwezigheid van Ridley lijkt het echter gewoon Episode X te worden.

Maar klopt dit wel?
ScreenRant geeft een aantal redenen waarom dat helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Het is weliswaar de nasleep van The Rise of Skywalker, maar Emperor Palpatine is nu écht voorgoed verdwenen en daarmee de strijd met de Sith. Daarnaast zijn veel (oude) personages definitief dood.

Spannende uitdaging
Rey's Jedi-code zal anders zijn dan voorheen, dankzij Luke die haar de tekortkomingen leerde en het kan niet anders dat we een onbekende generatie jonge hoofdrolspelers gaan volgen die gerekruteerd worden. Verder debuteren zowel schrijver Steven Knight als regisseuse Sharmeen Obaid-Chinoy in de reeks, wat ook voor een frisse wind kan zorgen.


Kortom, Star Wars zal gedwongen worden een uniek pad te volgen, een norm te stellen en de toekomst van de franchise hiermee te bepalen.

NieuwsFilm

meest populair