Wat je moet weten over Jason Stathams 'The Beekeeper' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over Jason Stathams 'The Beekeeper' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Jason Statham trapt het filmjaar af met zijn nieuwe actiefilm 'The Beekeeper'.

Het jaar is nog maar net begonnen, maar deze week verschijnt er al een nieuwe actiefilm met Jason Statham in de bioscoop: The Beekeeper. Heeft de acteur na de slecht ontvangen Expend4bles en Meg 2 weer eens een hit in handen?

Topacteurs als Jeremy Irons (Watchmen), Josh Hutcherson (Five Nights at Freddy's) en Emmy Raver-Lampman (The Umbrella Academy) zijn onderdeel van de cast van Stathams nieuwe potentiële actietopper.

Verhaal
Adam Clay (Jason Statham) is een voormalig medewerker van een clandestiene organisatie genaamd 'Beekeepers'. Nadat zijn vriend en buurman zelfmoord heeft gepleegd als gevolg van een phishing-truc, is Clay vastbesloten om wraak te nemen op het verantwoordelijke bedrijf.

De regie van de film ligt in handen van David Ayer, die je wel kent van films als Fury, End of Watch en Suicide Squad. The Beekeeper is ook Ayers eerste grote bioscoopfilm sinds Suicide Squad uit 2016.

Andere richting
Ayers films staan bekend om de volwassen en grimmigere toon. In Suicide Squad was dit niet zo te merken, maar Ayer heeft meerdere keren duidelijk gezegd dat dat niet de film was die hij had gemaakt en uit wilde brengen. Met The Beekeeper gaat hij bewust een wat mildere kant op qua thematiek en toon.


Hij vertelde onlangs het volgende op X/Twitter: "Ik wilde een minder donkere film maken dan ik normaal doe. Beekeeper is een liefdesbrief aan de actiefilms die mij tijdens mijn jeugd inspireerden."

Deze week te zien
Een minder donkere film betekent gelukkig niet dat dat ten koste gaat van de actie. De film heeft namelijk een R-Rating in de Verenigde Staten, wat gelijk staat aan een 16+ leeftijdsadvies. Verwacht dus maar meer dan genoeg bloederige actiescènes.


The Beekeeper is vanaf aanstaande donderdag te zien in de Nederlandse bioscoopzalen. Je bekijkt hierboven nog eens de trailer.

NieuwsFilm

meest populair