De nummer 25 van de IMDb top 250: een klassieker die velen niet kennen

De nummer 25 van de IMDb top 250: een klassieker die velen niet kennen

'City of God' is een Braziliaanse dramafilm uit 2002 met een hoge score op IMDb.

Vaak heb je films die heel bekend zijn, maar niet zo heel goed. Heel soms heb je het tegenovergestelde, namelijk een goede film die vrij onbekend is. En dat is het geval bij City of God, een Braziliaanse dramafilm uit 2002.

City of God, of Cidade de Deus, zoals de originele titel luidde, veranderde veel voor de Braziliaanse filmindustrie. Zo werden er veel meer films gemaakt door het succes van City of God en hadden de acteurs en actrices uit de film een beter verloop van hun carrière.

Verhaal
Maar waar gaat de film eigenlijk over? De film gaat over een sloppenwijk genaamd Cidade de Deus, waar het heel gevaarlijk is. In deze wijk woont Buscapé, die opgroeit in armoede, maar te huiverig is voor de criminaliteit en te slim is voor een simpel baantje.

Hij ontdekt echter dat hij de wereld op een andere manier ziet dan anderen, namelijk als kunstenaar. Hij besluit iets met zijn talent te doen en schopt het uiteindelijk tot professionele fotograaf. Dit wordt zijn bevrijding....

Cast
De film werd geregisseerd door Fernando Meirelles en Kátia Lund. Meirelles bleef regisseren en bracht later onder andere The Two Popes uit. Lund was co-regisseur en ging verder als schrijfster.


In de film zijn rollen weggelegd voor onder andere Alexandre Rodrigues en Leandro Firmino. Verder spelen uiteraard veel (onbekende) Braziliaanse namen mee in de film.

Ontvangst
De film werd uitstekend ontvangen. Zowel het publiek als de critici waren lovend. Met een 8,6/10 op IMDb en 30,6 miljoen dollar als opbrengst was het publiek erg te spreken over de film. Het budget van de film was ongeveer 3,3 miljoen dollar.


Op Rotten Tomatoes scoort de film 91%. De film werd genomineerd voor vier Academy Awards, waaronder die voor beste regisseur en beste aangepaste script. Het won er helaas geen een.

Streamen
Zin om City of God te kijken? Dat kan, want de film staat op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair