James Mangold raadt je deze film aan: "het beste wat 2023 te bieden heeft"

James Mangold raadt je deze film aan: "het beste wat 2023 te bieden heeft"

'Le Pot-Au-Feu', oftewel 'The Taste of Things', is er eentje voor de fijnproevers.

Enkele dagen geleden kwam er op FilmTotaal een artikel langs over de 25 beste films van 2023. Hierin staan heel wat toppers, maar ontbreekt wel Le Pot-Au-Feu. De wereldberoemde regisseur James Mangold noemt dit echter een van de beste films van afgelopen jaar.

Mangold wist zelf ook al de nodige keren hoge ogen te gooien met films als 3:10 to Yuma, Logan en Le Mans '66. Vorig jaar bracht hij nog Indiana Jones and the Dial of Destiny uit, die wel net nog in de top 25 voorkomt.

Le Pot-Au-Feu
In Le Pot-Au-Feu (in het Engels The Taste of Things) van Anh Hung Tran volgen we de kok Eugenie in het jaar 1885. Zij heeft de afgelopen 20 jaar gewerkt voor de beroemde fijnproever en levensgenieter Dodin Bouffant. Hun samenwerking is een groot succes.

Elke keer maken ze betere gerechten, waar zelfs de meest illustere chef-koks ter wereld van staan te kijken. Eugenie en Dodin groeien naar elkaar toe en krijgen zelfs een romantische relatie, maar Eugenie hecht meer waarde aan haar vrijheid en heeft nooit de wens gehad om te gaan trouwen. Dodin probeert haar hart te veroveren door iets unieks te doen: hij gaat voor haar koken.

Ontvangst
De film werd uitstekend onthaald en scoort eigenlijk overal sterke cijfers. Zo staat Le Pot-Au-Feu op IMDb op een hele mooie 7,5 en op Rotten Tomatoes zelfs op een 98%. Mangold heeft ook duidelijk van de film genoten en raadt deze aan.


Mangold zegt: "Met 'Le Pot-Au-Feu' overtreft Tran zich. De obsessive passie gedeeld door de hoofdpersonages, die weergaloos worden neergezet door Juliette Binoche en Benoît Magimel, is uniek en subliem".

Kijken
Mangold vervolgt: "Tran brengt elk detail van de keuken op een adembenemende, intieme en epische wijze in beeld. Dit is een film over de zoektocht naar perfectie, maar de film zelf is ook nagenoeg perfect. Het is voor mij zonder enige twijfel een van de beste films van 2023!"



Interesse in Le Pot-Au-Feu? De film draait nog in bepaalde bioscopen en zal ongetwijfeld over enkele weken op een of meerdere streamingdiensten te vinden zijn.

NieuwsFilm

meest populair