Intense beelden tijdens opnames 'Napoleon' voor de 'Slag bij Austerlitz'

Intense beelden tijdens opnames 'Napoleon' voor de 'Slag bij Austerlitz'

Hoe Napoleons grootste en stoutste valstrik werd nagemaakt door Ridley Scott.

In november kreeg Napoleon nog vier sterren van onze recensent, met als commentaar: "Historische veldslagen op epische Ridley Scott-schaal". Een van die grootste veldslagen is die van Austerlitz en daarvan krijgen we nu een kijkje achter de schermen.

Napoleon Bonaparte werd heerser van Frankrijk op 30-jarige leeftijd en veroverde het grootste deel van Europa voor zijn veertigste verjaardag. De Slag bij Austerlitz in 1805 wordt gezien als een van de grootste overwinningen.

Overwinning
Naar schatting 2000 man van Oostenrijkse en Russische zijde verloren het leven toen Napoleon en zijn leger hen op het ijs van de Satchan-vijver dwong. Terwijl het leger van Napoleon zich terugtrok schoot de artillerie met kanonnen het ijs kapot.

De veldslag was een samenwerking tussen het special effects-, paarden- en stuntteam van Napoleon. Het special effects-team bouwde speciaal voor de scène een 30 bij 14 meter grote tank om het bevroren meer na te bootsen.

Digitale release
Ridley Scott's Napoleon kwam op 23 november 2023 in de bioscoop en vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van de Franse keizer. De film heeft tot dusver ongeveer 213 miljoen dollar opgebracht, maar dat is nog lang niet genoeg om de productiekosten van 500 miljoen dollar te dekken.



De film zal vanaf 9 januari via de digitale wegen beschikbaar worden voor huur of bezit. De streamingrelease datum voor de director's cut op Apple TV+ is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair