"Ik wilde me uit de voeten maken", aldus Brad Pitt die door deze film bijna stopte met acteren

"Ik wilde me uit de voeten maken", aldus Brad Pitt die door deze film bijna stopte met acteren

'Interview with the Vampire: the Vampire Chronicles' was allesbehalve plezierig voor de topacteur.

Brad Pitt is al decennialang een van de grootste en geliefdste namen in Hollywood. De acteur heeft al de nodige pareltjes gemaakt, maar dat betekent niet dat hij van elk project genoten heeft. Zo wilde hij Interview with the Vampire: the Vampire Chronicles niet afmaken.

In deze film uit 1994 is Pitt te zien als de vampier Louis. Hoewel het hier om een van de hoofdrollen gaat, had de acteur het allesbehalve naar de zin. Sterker nog, als het aan hem had gelegen was hij gedurende het project opgestapt.

De reden
Pitt kon namelijk niet echt genieten van de ervaring. Zo liet hij weten dat hij zich miserabel voelde tijdens de opnames, voornamelijk vanwege de vele uren die hij door moest brengen in de 'make-up stoel', de kleurlenzen die pijn deden en altijd in het donker opnemen.

Op een gegeven moment werd het hem allemaal teveel, waardoor hij zijn vriend en producent David Geffen belde. De acteur zou hem gesmeekt hebben om hem te laten vervangen, maar toen Geffen hem vertelde dat dit ongeveer 40 miljoen dollar zou kosten, besloot Pitt toch aan te blijven.

Vervelend
Wat het er ook niet echt veel beter op maakte is dat Pitt het allesbehalve goed kon vinden met Tom Cruise. Na deze film besloten beide topacteurs dan ook nooit meer met elkaar samen te werken. Nu, 30 jaar na Interview with the Vampire, hebben ze nooit meer iets samen gedaan.



NieuwsFilm

meest populair