Willem Dafoe's kritiek op de huidige filmwereld: "Hé lieverd, laten we vanavond iets stoms kijken"

Willem Dafoe's kritiek op de huidige filmwereld: "Hé lieverd, laten we vanavond iets stoms kijken"

De acteur blikt in een interview met The Guardian terug op 'de goede oude tijd'.

Willem Dafoe mopperde in een interview met The Guardian over het nieuwe filmlandschap en blikte terug naar de 'goede oude tijd'.

Ook benadrukt de acteur in het interview dat hij een "slechte bron" is om "een heel goed overzicht te hebben van wat er is veranderd" in het filmlandschap.

Een uitdaging
"Er zijn geen gedurfde producers meer. Er zijn wel hele snuggere producers, maar niet meer de personen die je vroeger had. Personen die hun huis zouden verkopen en gekke dingen zouden doen om een film te kunnen maken. Ze zijn wat moeilijker te vinden," aldus Dafoe.

Ook vertelt de acteur dat hij moeite heeft met "moeilijkere films, meer uitdagende films" die het op streamingdiensten niet zo goed doen als in de bioscoop. De reden volgens hem: "het soort aandacht dat mensen thuis geven is niet hetzelfde."

Het sociale aspect
Willem Dafoe: "Je gaat naar een film in de bioscoop, je gaat uit eten, je praat er later over, en dat verspreidt zich. Mensen gaan nu naar huis, ze zeggen: 'Hé lieverd, laten we vanavond iets stoms kijken', en ze bladeren door de films en kijken vijf minuten van tien films en zeggen: "Laat maar, laten naar bed gaan.



"Ik mis het sociale aspect van waar films in de wereld passen"

Een uitdagende film
Mocht Dafoe je overtuigd hebben om binnenkort weer naar de bioscoop te gaan en er een leuke avond van te maken, dan is de acteur vanaf 8 februari in de bioscoop te zien als excentrieke wetenschapper Dr. Goodwin Baxter in Poor Things.



Poor Things gaat over Belle Baxter, gespeeld door Emma Stone. Belle wordt weer tot leven gewekt door wetenschapper Godwin Baxter, die zich had voorgenomen om haar zijn geliefde te maken.

Andere mannen
Bella wordt echter nieuwsgierig en wil haar seksualiteit verder verkennen. Ze trekt door Europa en stuit op andere mannen. Zo kruist ze het pad van Duncan Wedderburn en Max McCandless.

NieuwsFilm

meest populair