Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

'Chef' van Jon Favreau is een goede dramakomedie die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm Chef van regisseur Jon Favreau, die je kunt kennen van Iron Man en The Jungle Book.

Chef
De dramakomedie uit 2014 heeft een hoofdrol voor Jon Favreau. Bijrollen gingen naar onder meer Scarlett Johansson, Sofía Vergara, Robert Downey Jr. en Dustin Hoffman. De film is goed ontvangen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (87%): "De charmante cast en het scherpe, grappige script van de chef voegen genoeg pit toe om van deze feelgood-komedie een smaakvolle, maar bekende traktatie te maken."

Reacties
"Ik vind het een leuke, vermakelijke film. Goed acteerwerk, het eten ziet er heerlijk uit en het verhaal is fijn om naar te kijken. Niet erg serieus, de humor beviel mij goed, en de muziek vind ik bijpassend. Wat mij betreft dus een lekker verzetje." schreef Baboesjka op Moviemeter.



Sergio Leone schreef op Moviemeter: "Een beetje tegen de verwachtingen in een enorme meevaller. Feel good zoals het hoort. Jon Favreau bewijst zich als regisseur door een aangenaam en evenwichtig filmpje te maken. De kookscènes worden opgesmukt door smakelijk eten te koken, maar dat is uiteindelijk maar achtergrond voor het tragikomische familiegebeuren."

Op Netflix
De $11 kostende miljoen was een groot succes en bracht meer dan $45 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Carl Casper verliest zijn baan als chef-kok en besluit voedsel te gaan verkopen vanuit een wagen, in de hoop zijn creativiteit weer terug te vinden. Daarnaast probeert hij na lange tijd ook weer contact te zoeken met zijn familie.

NieuwsFilm

meest populair