Het Marvel Cinematic Universe is in één klap 7 series rijker geworden

Het Marvel Cinematic Universe is in één klap 7 series rijker geworden

Het MCU omarmt eindelijk een zeer geliefd onderdeel van de Marvel-geschiedenis.

Het Marvel Cinematic Universe heeft zich in recente jaren uitgebreid met series op Disney+. Denk aan WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Moon Knight en nog veel meer. Het MCU trapt het nieuwe jaar nu af met een nieuwe Disney+-serie genaamd Echo.

Met de release van Echo wordt er iets waar fans al jaren over discussiëren en speculeren eindelijk bevestigd.

Echo
Echo focust zich op Maya Lopez (Alaqua Cox), een personage dat we voor het eerst zagen in de Hawkeye-serie. Ze is een doof lid van de Choctaw-stam en is opgevoed door de genadeloze Wilson Fisk/Kingpin (Vincent D'Onofrio). Aan het eind van Hawkeye kwam Maya erachter dat Fisk verantwoordelijk was voor de dood van haar biologische vader en schiet hem daarom neer.

In haar eigen serie zien we niet alleen wat deze actie voor consequenties heeft voor Maya, maar komen we ook meer te weten over haar oorsprong. Als ze ooit vooruit wil komen, moet ze haar verleden onder ogen zien, opnieuw contact maken met haar Indiaanse wortels en de betekenis van familie en gemeenschap omarmen.

Connectie
In de marketing van Echo kwam naar voren dat D'Onofrio's Kingpin een grote rol zou spelen in de serie. Ook zagen we een snelle glimp van Charlie Cox als Daredevil. Zowel Cox als Daredevil speelden deze personages natuurlijk voor het eerst in de gerenommeerde Netflix-serie Daredevil. Nadat alle Marvel-Netflix-series werden gecanceld, keerde Cox in 2021 plotseling terug als Matt Murdock in Spider-Man: No Way Home.


Diezelfde week keerde Vincent D'Onofrio terug als Wilson Fisk in Hawkeye en al snel werd de serie Daredevil: Born Again aangekondigd. Aangezien er helemaal niet werd verwezen naar de gebeurtenissen van de Netflix-series, wisten fans niet zeker of het een reboot zou worden en of de oude series wel onderdeel waren van de MCU-tijdlijn.

Officieel
We weten nu dat de zes Marvel-series van Netflix (Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher en The Defenders) officieel deel uitmaken van het Marvel Cinematic Universe. De series staan nu namelijk in de officiële MCU-tijdlijn op Disney+.


Naast het feit dat de series in de officiële MCU-tijdlijn staan, worden bepaalde gebeurtenissen uit de series ook benoemd in Echo. Zo is het MCU in één dag maar liefst zeven series rijker geworden. Je bekijkt Echo nu op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair