De topacteur Richard Dreyfuss: wat is er eigenlijk met hem gebeurd?

De topacteur Richard Dreyfuss: wat is er eigenlijk met hem gebeurd?

De topacteur van weleer heeft al een tijdje wat mindere rollen te pakken.

In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw was Richard Dreyfuss een absolute topacteur met rollen in tal van goede films. De laatste jaren speelt hij echter steeds meer in films die minder goed worden ontvangen. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

In de jaren 70 van de twintigste eeuw speelde Dreyfuss in films als American Graffiti, Jaws en Close Encounters of the Third Kind. Ook won hij voldoende prijzen voor zijn acteerwerk.

Prijzen
In 1978 won hij de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol voor zijn rol in de film The Goodbye Girl. Hij werd later nog een keer genomineerd voor dezelfde prijs, maar won deze niet.

Hij werd verder genomineerd voor vier Golden Globes waarvan hij er een won. Hij kreeg ook twee BAFTA nominaties en won één keer. Dit was allemaal nog in de twintigste eeuw. Je zou zeggen dat het dus het begin was van een grootse carrière.

Mindere films
In het begin van de eenentwintigste eeuw begon Dreyfuss in minder goede films te spelen. Veel van zijn films werden met de grond gelijk door critici. Zelden speelde hij nog een rol waarin hij kon excelleren.


Onze eigen recensenten hebben slechts twee speelfilms van Dreyfuss een 7,0 of hoger gegeven sinds 2000. Het gaat hier om Fail Safe en No. Geen al te beste score dus.

Trots
Ondanks de mindere jaren sinds 2000, kan Dreyfuss toch met trots terugkijken op zijn carrière. Een Oscar winnen is lang niet voor iedereen weggelegd, iets om trots op te zijn dus.


Ook is Dreyfuss nog niet klaar met het acteren. Volgens het IMDb staan er voor Dreyfuss de komende jaren nog tenminste zes projecten klaar. Misschien kan hij nog een keer zijn klasse van weleer tonen.

NieuwsFilm

meest populair