No (2012)

Adiós, Mr. Pinochet.

No is geslaagd als film en als tijdschets van een historisch bewogen periode.
play

7,0 details

  • 118 Min
  • Drama
  • Chili
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
  • Mexico
118 Min Chili

Gael García Bernal speelt de jeugdige Rene Saavedra die in 1988 een reclamebureau in Santiago runt. Het is het jaar waarin dictator Augusto Pinochet, onder grote internationale druk, een referendum uitschrijft of hij nog eens 8 jaar aan de macht mag blijven. De oppositie vraagt de onbezonnen Saavedra om een 'Nee'-campagne tegen de dictator op te zetten. Met weinig middelen en onder constante controle van bewakers, bedenkt hij met zijn team een gedurfd plan om de verkiezingen te winnen en hun land te redden van de onderdrukking.

Regie
Pablo Larraín
Cast
Jane Fonda, Richard Dreyfuss, Gael García Bernal, Alfredo Castro, Antonia Zegers, Roberto Farías, Alejandro Goic, Luis Gnecco, Marcial Tagle, Néstor Cantillana, Sergio Hernández, Jaime Vadell, Claudia Cabezas, Diego Muñoz, Manuela Oyarzún, Elsa Poblete, Pascal Montero, Paulo Brunetti, Paloma Moreno, César Caillet.
Release
07.08.2012
Release NL
31.01.2013
Release DVD
09.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Pablo Larraín | Cast: Gael García Bernal (René Saavedra), Alfredo Castro (Lucho Guzmán), Néstor Cantillana (Fernando Arancibia), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2012

NO is het slotstuk van een (ongepland) drieluik van de Chileense regisseur Pablo Larraín. Zijn twee voorgaande films, Tony Manero en Post Mortem, handelden beide over de dictatuur van Pinochet en daarmee ook over de recente geschiedenis van het thuisland van de regisseur. In het derde deel van het drieluik behandelt Larrain het einde van de dictatuur, gezien door de ogen van een gehaaide reclamejongen.

René Saveedra heeft het goed voor elkaar: zijn carrière loopt gesmeerd en hij maakt reclames voor iedereen die maar genoeg geld biedt. Hij is een man die diep van binnen nog idealen heeft maar deze binnen zijn professionele leven weg weet te stoppen. We ontmoeten hem in 1988 op het moment dat Chili aan de vooravond staat van een referendum waarin beslist zal worden over de toekomst van het land. De Verenigde Naties hebben het regime van dictator Pinochet gedwongen dit referendum uit te schrijven: met een simpel ja of nee moeten de Chilenen beslissen over het wel of niet aanblijven van de man die al sinds 1973 de onbetwiste leider van het land is.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

No Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Gebaseerd op ware feiten deze prent, Maar slechte gemaakt met een slechte regie en vertolkingen. D......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

No

acties