De meeste remakes zijn de moeite niet waard, maar deze is echt veel beter dan het origineel

De meeste remakes zijn de moeite niet waard, maar deze is echt veel beter dan het origineel

Als er een remake is die je niet mag missen, dan is het deze wel.

Ze zeggen wel eens dat een remake nooit het origineel kan overtreffen. Maar deze film uit 1995 is het bewijs dat de remake vele malen beter is en het origineel lang en breed overstijgt.

In het begin van de jaren 90 kwam regisseur Michael Mann met het idee om van de film L.A. Takedown, die Mann ook heeft geregisseerd, een nieuwe film te maken. En daar heeft hij vast geen spijt van.

Heat
In de actiefilm Heat volgen we de professionele dief Neil McCauley (Robert De Niro) die zo goed is in zijn werk dat hij de politie verstelt weet te staan. Rechercheur en topagent Vincent Hanna (Al Pacino) van de LAPD is zo onder de indruk van McCauley dat hij geobsedeerd raakt door de meesterdief en over lijken gaat om hem achter de tralies te krijgen.

Wanneer McCauley van plan is om een bank te overvallen, waarmee hij en zijn team miljoenen mee kunnen verdienen, ziet Hanna zijn kans schoon om McCauley en de andere dieven misschien wel eindelijk voor altijd op te pakken.

Overtreffen
Wat Heat beter maakt dan het origineel is duidelijk. Het plot, de actiescènes en special effects, zeker voor 1995, waren ongekend goed. Zo bouwt Mann het verhaal langzaam maar steeds sneller op, tot het onvermijdelijke moment; de bankoverval.


De juiste spannende en onheilspellende muziek en de geloofwaardige vecht- en schietscènes, maken het een onvergetelijke film. Het budget van 60 miljoen Amerikaanse dollar ging op aan het gebruik van echte filmlocaties, geen studio's, schietlessen voor De Niro en Pacino en droeg bij aan het succes.

Waargebeurd
Wat het verhaal naast alle visuele aspecten nog beter maakt, is dat het deels gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Zo was het plot van Heat gebaseerd op een echte politiezaak uit 1960 in Chicago en is McCauley gebaseerd op de echte crimineel Neil McCauley.


De echte McCauley pleegde veelvuldig overvallen in Amerika en ook bepaalde scènes uit de film zijn waargebeurd, zoals een infiltratie en de bekende koffiescène.

Kijken
Nieuwsgierig geworden naar deze fenomenale remake? Kijk Heat dan snel op Netflix of op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair