Het is absurd hoe oud de beste maffiafilm ooit, 'The Godfather Part II', al is

Het is absurd hoe oud de beste maffiafilm ooit, 'The Godfather Part II', al is

'The Godfather Part II' viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag.

In 1972 kwam de film The Godfather. De film was een gigantisch succes en al snel kwam er een vervolg. In 1974 kwam The Godfather Part II uit, een waardig vervolg op de eerste film.

Omdat beide films zo ongelooflijk goed zijn, heerst al jaren de vraag welke nou beter is. De een vindt deel één het best, de ander deel twee. Wat vaststaat is dat beide films fantastisch zijn en bij de beste films aller tijden horen.

Verhaal
In de film lopen twee verhaallijnen door elkaar heen. In de ene verhaallijn zien we Michael Corleone, die nu de baas is van maffiafamilie na het overlijden van zijn vader, Vito. Hij probeert het imperium van de familie uit te breiden. Dit vindt plaats in de jaren 50 van de twintigste eeuw.

De andere verhaallijn gaat over een jonge Vito Corleone, die wordt gevolgd vanaf zijn jeugd in Sicilië tot de stichting van de Corleone familie in New York. Dit speelt zich af van ongeveer 1917 tot 1925.

Cast
Net als in de eerste film speelt Al Pacino de rol van Michael Corleone. De rol van de jonge Vito Corleone wordt vervuld door Robert De Niro.


Verder keerden ook Diane Keaton en Robert Duvall terug na de eerste film. De film werd, net als deel een, geregisseerd door Francis Ford Coppola.

Prijzen
De film werd heel goed ontvangen. De film heeft op Rotten Tomatoes een score van 96%. Op IMDb scoort de film een 9,0/10. Uitstekende scores, vooral voor een vervolgfilm.


De film werd genomineerd voor elf Oscars, waarvan het er zes won. Zo was het de eerste vervolgfilm die de Oscar voor beste film won. Het was ook voor het eerst dat twee personen een Oscar wonnen voor het spelen van hetzelfde personage. De Niro won de Oscar voor beste mannelijke bijrol als Vito Corleone, nadat Marlon Brando twee jaar eerder de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol had gewonnen voor zijn rol als Vito Corleone.

Streamen
The Godfather Part II is voor vier euro te huur op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair