Deze geïmproviseerde 'Harry Potter'-scène van Tom Felton bleef in de film zitten

Deze geïmproviseerde 'Harry Potter'-scène van Tom Felton bleef in de film zitten

De jonge acteur bedacht dit zinnetje toen hij zijn originele tekst vergat.

Het komt wel vaker voor dat een acteur een scène of (deel) tekst volledig improviseert en dat deze in de film blijft zitten. Tom Felton, te zien als Draco Malfoy in de Harry Potter-franchise, deed dit ook al op jonge leeftijd. Zijn geïmproviseerde zin paste zo goed dat deze in de film te zien is.

Felton speelde een uiterst belangrijke rol in de franchise, waarin hij vanaf het begin tot het einde te zien was. Zo was hij ook weer te zien in het tweede deel, Harry Potter and the Chamber of Secrets, dat in 2002 uitkwam.

Scène
Tijdens een van zijn opnames vergat de destijds 14-jarige Felton even zijn tekst. Het gaat hier over het moment dat Harry en Ron zich hebben getransformeerd in Draco's beste vrienden, Crabbe en Goyle. Harry is te zien als Goyle, maar om goed te kunnen zien moet hij natuurlijk wel zijn iconische ronde brilletje dragen.

Wanneer Draco zijn twee vrienden vindt, vraagt hij aan ze waar zij waren. Wanneer hij Goyle met een bril ziet, reageert hij verbaasd en vraagt hij "Why are you wearing glasses?". 'Goyle' doet deze snel af en zegt "Reading". Het volgende zinnetje van Felton is echter geïmproviseerd.

Improvisatie
Wat blijkt, Felton was zijn tekst op dat moment vergeten en bedacht dus spontaan: "Reading? I didn't know you could read". De jonge acteur bracht dit op zo'n overtuigende en tegelijkertijd leuke manier dat regisseur Chris Columbus besloot dit in de film toe te voegen.



Sommige filmmakers zijn er een fan van wanneer een acteur improviseert. Er zijn regisseurs die dit zelfs aanmoedigen, maar er zijn er ook genoeg die absoluut niet willen dat er wordt afweken van het script. Gelukkig bleef dit geinige moment wel gewoon in Harry Potter and the Chamber of Secrets zitten.

NieuwsFilm

meest populair