Margot Robbie stopt even met acteren maar blijft op ander vlak actief

Margot Robbie stopt even met acteren maar blijft op ander vlak actief

Margot Robbie neemt een pauze van haar acteerwerk, maar haar werk als filmproducent gaat gewoon door.

Margot Robbie is misschien wel een van de grootste sterren van dit moment. Haar laatste film, Barbie, was dé hit van 2023. De actrice vindt het dan ook een goed idee dat ze voorlopig uit de spotlights verdwijnt.

Robbie heeft al ruim een jaar niet meer geacteerd. De opnames van Barbie werden in oktober 2022 afgerond, en de actrice heeft sindsdien geen voet meer op een filmset gezet. Dat betekent niet dat de Barbie-ster van haar vrije tijd aan het genieten is, haar werk als producent gaat gewoon door.

"Daar heb je haar weer"
In een interview met Deadline vertelt Robbie of ze toe is aan een vakantie: "Iedereen vraagt 'ben je met vakantie?', en ik denk, 'jullie weten toch dat ik producent ben?', producenten hebben nooit vakantie. Maar het klopt wel dat ik een pauze heb genomen van acteren, ik heb al meer dan een jaar niet meer op een filmset gestaan. Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik zo lang niet heb geacteerd."

De actrice denkt dat het goed is dat ze een tijdje van het grote scherm verdwijnt: "Ik denk dat iedereen voorlopig wel genoeg van mij gezien heeft. Als ik nu weer een film zou doen, denkt iedereen 'daar heb je haar weer, we hebben haar de hele zomer al gezien'. Ik weet nog niet wat mijn volgende film gaat worden, maar ik wil nog wel even wachten met weer te gaan acteren."

Ocean's Eleven
Er gaan al maanden geruchten dat Robbie samen met Barbie co-ster Ryan Gosling te zien zal zijn in een prequel van de Ocean's Eleven-films. De twee sterren zouden de ouders van het personage van George Clooney gaan spelen.

Bekijk de afbeelding
"Ja, we zijn er mee bezig", vertelt Robbie over een Ocean's Eleven-film. "Maar het is nog veel te vroeg om er veel over te zeggen. Ik weet nog niet of dat mijn volgende film gaat zijn, het wordt een vrij groot project en er staan nog heel wat obstakels in de weg voordat we met die film kunnen beginnen."

Filmprijzen
Ondertussen is Robbie druk bezig met haar productiebedrijf Luckychap Entertainment. Als producent werkt ze op dit moment aan nieuwe films van Olivia Wilde en Yorgos Lanthimos. Ook een aantal TV-series staan op het programma.

Bekijk de afbeelding
De komende maanden zullen we Robbie nog wel regelmatig in schijnwerpers zien. Als producent en hoofdrolspeler van Barbie maakt ze kans op flink wat filmprijzen. Maar na de Oscaruitreiking in april zal de actrice en producent wellicht een stapje terug nemen.

NieuwsFilm

meest populair