Moana-ster legt uit waarom ze niet terugkeert voor de speelfilmversie

Moana-ster legt uit waarom ze niet terugkeert voor de speelfilmversie

Auli'i Cravelho kan niet wachten om een andere inheemse eilandbewoner in de rol te zien.

Disney is al jaren bezig met het maken van live-action-versies van hun bekendste animatieklassiekers. Na hits als Beauty and the Beast, The Little Mermaid en The Lion King is het nu de beurt aan Moana (Vaiana in Nederland). Hoofdrolspeelster van het origineel Auli'i Cravalho legt uit waarom ze niet wil terugkeren voor de remake.

Cravelho speelde in het origineel uit 2016 de ontdekkingsreiziger Moana die op zoek ging naar het hart van Te Fiti om daarmee haar eiland te kunnen redden. Op haar reis werd ze vergezeld door de halfgod Maui, gespeeld door Dwayne Johnson.

Eilandbewoner
Tijdens de promotietour voor Mean Girls, waarin Cravelho een van de hoofdrollen speelt, werd de actrice gevraagd waarom ze niet wil terugkeren in de nieuwe versie van Moana. Ze stelt dat ze het belangrijk vindt om het stokje over te geven aan een andere eilandbewoner in de Stille Oceaan.

Cravelho: "Ik ben een van de weinige eilandbewoners van de Stille Oceaan en het is zó belangrijk dat onze verhalen verteld worden. Ik wil onze verhalen vertellen, zowel voor als achter de camera. Ik wil het stokje van mijn rol overdragen aan een andere actrice, en ik kan niet wachten om de nieuwe Moana te ontmoeten".

Dwayne Johnson
Cravelho zou graag meer films en series willen zien van de inheemse eilandbewoners: "Ik zou graag meer vertegenwoordiging van mijn volk zien in Hollywood. Regisseurs en acteurs, en schrijvers die hun eigen verhalen willen vertellen."



Dwayne Johnson heeft al laten weten dat hij zijn rol van Maui wel opnieuw gaat spelen in de live-action-versie van Moana. Ook Lin-Manuel Miranda, die de liedjes voor de film schreef, zal terugkeren om nieuwe muziek te maken voor de nieuwe versie.

Moana is te zien op Disney+, waar de film al jaren een van de meest gestreamde films is.

NieuwsFilm

meest populair