Vind jij de 'Halloween'-tijdlijn ook zo verwarrend? Het wordt nog veel erger

Vind jij de 'Halloween'-tijdlijn ook zo verwarrend? Het wordt nog veel erger

De regisseur van een 35-jarig oud deel wil na jaren ineens een sequel maken...

Als je ons zou vragen wat de juiste kijkvolgorde is van de 'Halloween'-films, kunnen we je geen duidelijk antwoord geven. De (bijna) enige consistente factor is de legendarische psychopaat Michael Myers. Toch zullen we een snelle poging wagen het even samen te vatten:

Het begon allemaal met Halloween en het directe vervolg Halloween II. Season of the Witch was een compleet losstaand verhaal waarna The Return of Michael Myers, The Revenge of Michael Myers en The Curse of Michael Myers een soort spinoff-trilogie vormden. H20 en Resurrection negeerden deze vier voorgangers en sloten weer aan op Halloween II. Vervolgens verschenen er opnieuw een Halloween en een Halloween II, beiden bedoeld als remakes. Tot slot kwam toen het recente drieluik Halloween, Halloween Kills en Halloween Ends die gewoon ALLE sequels negeerden en direct aansloten op het origineel. Kan je het nog volgen?

'Halloween the Series'
Het laatste deel heeft de iconische Myers misschien gedood, maar de beroemde horrorfranchise lijkt echt niet te stoppen. Vorig jaar oktober werd er een deal gesloten om een televisieserie te ontwikkelen en te produceren. Wanneer in de tijdlijn deze zich afspeelt, is onbekend.

Eén persoon die erg geïnteresseerd zou zijn om aan enkele afleveringen te werken, is regisseur Dwight H. Little die in 1988 al verantwoordelijk was voor de succesvolle revival Halloween 4: The Return of Michael Myers en sindsdien heel veel werkervaring heeft opgedaan op televisie.

'Halloween 4 - Part Two: The Second Return of Michael Myers'
Alsof de chronologie van de reeks inmiddels niet ingewikkeld genoeg is, is er echter nóg een project wat Little graag wil realiseren en zelfs al gepitcht heeft, namelijk een direct vervolg op zijn oude film waarin zowel Danielle Harris (Jamie Lloyd) als Ellie Cornell (pleegzus Rachel) moeten terugkeren.



NieuwsFilm

meest populair