De geweldige oorlogsfilm 'Apocalypse Now' blijkt echt al stokoud

De geweldige oorlogsfilm 'Apocalypse Now' blijkt echt al stokoud

'Apocalypse Now' is een klassieker op het gebied van oorlogsfilms.

In 1979 kwam de waanzinnige oorlogsfilm Apocalypse Now uit. Dit jaar wordt de film 45 jaar oud. Tijd om eens terug te blikken op de klassieker op het gebied van oorlogsfilms.

De film werd goed ontvangen, en het respect voor de film is door de jaren heen alleen maar groter geworden. De film is een regelrechte klassieker geworden, en wordt beschouwd als een van de beste films van de jaren 70.

Verhaal
De film gaat over een kapitein die door het Amerikaanse leger naar Cambodja is gestuurd om een kolonel te liquideren. Deze kolonel is doorgedraaid en wordt door het leger als gevaar beschouwd.

De film speelt zich af tijdens de Vietnamoorlog. De film wordt gezien als een kritiek op deze oorlog. De film behandelt veel verschillende thema's, en verandert door de film heen van realistische oorlogsfilm naar een verhaal over zelfontdekking.

Cast
De film wordt geregisseerd door een van de beste regisseurs van de jaren 70, Francis Ford Coppola. Hij maakte onder meer de Godfather-trilogie.


Hij werkt voor deze film opnieuw samen met Marlon Brando. Verder spelen ook Harrison Ford en Martin Sheen mee in de film.

Ontvangst
De film werd goed ontvangen. Zo heeft de film een uitmuntende score van maar liefst 98% op Rotten Tomatoes. Op IMDb staat de film op een mooie 8,4/10 met meer dan 700.000 stemmen.


De film werd genomineerd voor acht Oscars, waarvan het er twee won. Verder won de film drie Golden Globes en twee BAFTA Awards. De film is ook in verscheidene lijstjes opgenomen over de beste films aller tijden.

Streamen
Apocalypse Now is voor twee euro te huur via Youtube.

NieuwsFilm

meest populair