De echte beelden van de zwembadscène uit 'The Wolf of Wall Street': zeer realistisch in de film

De echte beelden van de zwembadscène uit 'The Wolf of Wall Street': zeer realistisch in de film

Regisseur Martin Scorsese is dicht bij de waarheid gebleven in de succesfilm over de meesteroplichter.

Hollywood staat er om bekend nog wel eens te overdrijven in films als het om echte gebeurtenissen gaat. Toch zijn er uitzonderingen, films die proberen zo dicht mogelijk bij de waarheid te blijven. En geloof het of niet The Wolf of Wall Street is een van die films.

The Wolf of Wall Street is een verfilming van het waargebeurde verhaal van professionele ex-oplichter Jordan Belfort. Hij maakte Wall Street onveilig in de jaren tachtig en negentig met wilde feesten. Je zou misschien denken dat voor de film de vrijheid is genomen om zelf te bedenken hoe het er op deze feesten is toegegaan. Echter, nu is er bewijs dat de film vrij accuraat heeft laten zien hoe deze feesten waren.

Zwembadfeest
Het gaat in dit geval over de scène van het zwembadfeest. Er zijn namelijk echte beelden opgedoken van een echt zwembadfeest dat Belfort heeft gegeven in die tijd. In de scène in de film staat Jordan Belfort, gespeeld door Leonardo DiCaprio, op een balkon en geeft een peptalk. Dit eindigt met DiCaprio die schreeuwt: "We gaan dit bedrijf de stratosfeer in schieten!"

In de echte beelden is Belfort misschien niet zo enthousiast als DiCaprio is in de film, maar ook de echte Belfort staat op een balkon en spreekt zijn gasten toe. Je moet toch denken dat regisseur Martin Scorsese een aantal gesprekken heeft gevoerd met Belfort om zo accuraat te zijn met de beelden in de film. Dat DiCapri de vrijheid heeft genomen om iets enthousiaster te spreken dan de echte Belfort heeft gedaan, kunnen we de acteur makkelijk vergeven.

Forbes Magazine
In de jaren 90 heeft Forbes Magazine al een artikel geschreven over de zwembadfeesten van de echte Belfort. Zo staat in dat artikel dat Belford Great Gatsby achtige feesten gaf waarbij alleen de mooiste mensen mochten komen.


In de film zit ook een humoristische scène, noemen we het maar, waarbij Donnie Azoff, gespeeld door Jonah Hill, begint te masturberen als Naomi Lapaglia, gespeeld door Margot Robbie, op het feest arriveert. Schijnbaar is dit waar gebeurd.

NieuwsFilm

meest populair