Ben Affleck keihard over een van zijn grootste films: "het faalt op alle fronten"

Ben Affleck keihard over een van zijn grootste films: "het faalt op alle fronten"

De acteur wilde meerdere jaren niks meer weten van het superheldengenre.

Het komt wel vaker voor, dat een acteur spijt heeft van een film waarin hij/zij te zien was. Recentelijk kwam er nog een artikel langs over Kristen Stewart, die een van haar eigen blockbusters haat. Deze keer is niemand minder dan Ben Affleck aan de beurt.

Affleck is al decennia lang een grote naam in Hollywood. Niet alleen als acteur heeft hij het ver geschopt, maar ook als regisseur heeft hij al vaker hoge ogen weten te gooien. Hij heeft dan ook de nodige pareltjes op zijn naam staan, maar er zitten ook een paar flaters tussen.

Daredevil
Het gaat hier om zijn rol als Daredevil, het geliefde personage van de Marvel-stripboeken. Daredevil, wiens echte naam Matt Murdock is, is een advocaat die blind werd door een ongeval met chemische stoffen. Hierdoor werden wel zijn andere zintuigen verbeterd tot supermenselijke niveaus.

In 2003 mocht Affleck de rol op zich nemen, maar de film was verre van een succes te noemen. De blockbuster werd niet bepaald goed onthaald, iets dat ook valt te zien aan de teleurstellende cijfers die deze overal scoort, zoals een 5,3 op IMDb en een 43% op Rotten Tomatoes.

Kritiek
Daredevil werd door filmcritici met de grond gelijk gemaakt, maar ook de fans van de superheld vonden het niet veel. De blockbuster werd behoorlijk bekritiseerd, voornamelijk het script, waardoor ook Affleck niet echt goed uit de verf komt.


De acteur haalde zelf eveneens keihard uit naar zijn eigen film en zei er het volgende over: "'Daredevil' faalt op bijna alle fronten. Als ik viraal zou willen gaan, zou ik er heel wat minder vriendelijke dingen over zeggen, maar ik zal me inhouden".

Andere superheld
Affleck heeft al vaker laten weten dat hij niet tevreden was met hoe de film eruit kwam te zien en dat het geen positive ervaring was. De acteur besloot zelfs langere tijd geen superheld te willen spelen door de gefaalde Daredevil, maar hij bedacht zich toch toen de rol van Batman voorbij kwam.



NieuwsFilm

meest populair