"We denken dat het tijd is": Annie Potts ook in overall in 'Ghostbusters: Frozen Empire'

"We denken dat het tijd is": Annie Potts ook in overall in 'Ghostbusters: Frozen Empire'

Tijd voor een nieuw gezegde: Wie de overall past, trekke hem aan

We zagen het al op de voorkant van Empire-magazine en in een interview met Empire maakt actrice Annie Potts duidelijk dat het voor haar ook zo'n grote verrassing was.

We hebben het natuurlijk over receptioniste Janine Melnitz, gespeeld door Annie Potts, die gepromoveerd is tot spokenjager.

Naamkaartje
Voorheen stormden Venkman, Stantz, Spengler en Zeddemore, zoals te lezen was op het naamlabels op de overall, de geesten tegemoet. En in Ghostbusters: Frozen Empire zal Janine Melnitz, ook een overall met naamlabel dragen.

Voor Potts was dit ook nieuws: "Het kwam als een echte verrassing", zegt ze, eraan toevoegend dat het aanvankelijk niet in het script stond.

Haar strepen
"We waren al weken bezig met filmen en Gil (Kenan, regisseur) kwam naar me toe en zei: 'We denken dat het tijd is. Je gaat de overall aandoen.'""Ik moet zeggen dat ik er een kick van kreeg. Janine heeft lang en goed gediend, en ik had het gevoel dat ze eindelijk haar strepen kreeg, weet je?," vertelt de actrice.

Ook een superheld
"Ze heeft duidelijk contact gehouden met de jongens (tussen Ghostbusters II en Ghostbusters: Frozen Empire) en ze is echt de bewaarder van de vlam in de Firehouse geweest. De 'Ghostbusters' zijn een soort superhelden, dus het is erg leuk om eindelijk ook op die manier gezien te worden," aldus Potts.Ook krijgt Janine een nieuw stukje uitrusting, maar wat dit is wil de actrice nog niet verklappen: "Het is geen protonenpakket," plaagt ze.

In de bioscoop
Ghostbusters: Frozen Empire is vanaf 28 maart te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair