Slim bedachte grap in 'Back to the Future' valt niemand op, maar is briljant

Slim bedachte grap in 'Back to the Future' valt niemand op, maar is briljant

De naam van het winkelcentrum, waar Dr. Brown Marty McFly zijn nieuwe tijdmachine toont, verandert in de film van naam.

Back To The Future, die uitkwam in 1985, is een klassieker geworden en heeft een grote impact gehad op de popcultuur. Het kreeg twee vervolgen waardoor er een iconische trilogie werd gecreëerd. In de eerste film is er een leuk detail dat je misschien niet onmiddellijk is opgevallen.

Geregisseerd door Robert Zemeckis, spelen Michael J. Fox en Christopher Lloyd de hoofdrollen van Marty McFly en Dr. Emmett Brown. De film was een groot succes en verdiende wereldwijd 381,1 miljoen dollar, waarmee het de best verdienende film van 1985 werd. Het wordt gezien als een van de beste scifi-films ooit gemaakt.

Verhaal
In Back to the Future volgen we de 17-jarige Marty McFly (Fox), die per ongeluk terug in de tijd reist naar het jaar 1955 met de tijdmachine van dr. Emmett Brown, die de vorm heeft van een DeLorean-auto. In 1955 ontmoet Marty een jongere versie van zijn ouders en verstoort hij onbedoeld de gebeurtenissen die hebben geleid tot hun ontmoeting.

Tot overmaat van ramp blijkt ook nog eens dat er geen plutonium is voor een tijdreis, waardoor Marty vast lijkt te zitten in het verleden. Om de zaken recht te zetten, zoekt hij de hulp van de jongere Dr. Brown om terug te keren naar de toekomst. Hij werkt met hem een plan uit om terug te keren naar 1985. Maar voordat hij dit kan, moet hij zijn ouders weer bij elkaar zien te krijgen, anders zal hij nooit geboren worden.

Peabody
In de film kiest Dr. Brown ervoor om Marty McFly de nieuwe tijdmachine te laten zien die hij heeft uitgevonden bij het winkelcentrum, genaamd Twin Pines Mall. Het winkelcentrum werd vernoemd ter ere van de droom van Otis Peabody, de eigenaar van een boerderij die hij van plan was om in de jaren 1950 om te zetten in een ranch voor het kweken van dennenbomen.


Dit plan werd nooit volledig gerealiseerd, aangezien het land later werd verkocht en ontwikkeld tot een winkelcentrum. Otis werd beschouwd als een beetje gek voor dit idee. Het Twin Pines Mall werd vernoemd ter ere van deze droom, naar de twee dennenbomen waarmee hij begon.

Lone Pine Mall
Maar die naam is anders later in de film, wanneer Marty terug in het jaar 1985 komt. Wanneer Marty terug in de tijd gaat naar 1955, rijdt hij per ongeluk over een dennenboom in de voortuin van Mr. Peabody, die met een geweer op Marty begint te schieten. Hij denkt dat de in een geel pak geklede figuur die zijn schuur in is gecrasht een buitenaards wezen is dat zich als mens heeft vermomd.


Wanneer Marty terugkeert naar 1985, staat er slechts één dennenboom op het verlichte bord bij de ingang van het winkelcentrum en is de naam van het winkelcentrum veranderd in Lone Pine Mall. Dit allemaal omdat Marty in 1955 over die dennenboom is gereden.

Kijken?
Back to the Future, met dit leuk detail, kan je bekijken op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair