Hayao Miyazaki onthult eindelijk wie of wat No Face in 'Spirited Away' eigenlijk is

Hayao Miyazaki onthult eindelijk wie of wat No Face in 'Spirited Away' eigenlijk is

De legendarische regisseur geeft antwoord op de vraag die fans al jarenlang stellen.

Nog niet zo heel lang geleden wist de legendarische Hayao Miyazaki hoge ogen te gooien met The Boy and the Heron. Hierdoor staat hij weer volledig in de spotlights. Nu geeft hij eindelijk antwoord op een vraag die zijn fans al jarenlang hebben.

Miyazaki heeft met zijn wereldberoemde animatiestudio Ghibli al heel wat moois gemaakt, al zal menig filmfanaat zeggen dat Spirited Away zijn beste werk is. Dit pareltje scoort dan ook overal goede cijfers en won zelfs de Oscar voor beste animatiefilm.

No Face
Het verhaal gaat over Chihiro, die via een magische tunnel samen met haar ouders terecht komt in een wereld van goden en monsters onder heerschappij van de gierige heks Yubaba. Chihiro's ouders worden echter al snel omgetoverd tot varkens.

Om ze te kunnen redden moet Chihiro afstand doen van haar naam en werken voor Yubaba. Tijdens haar avontuur komt ze allerlei verschillende personages tegen, waaronder de mysterieuze No Face. Nu zegt Miyazaki waarop dit personage gebaseerd is.

Antwoord
Zo zegt de regisseur: "Wie is No Face? Er zijn veel mensen zoals No Face in onze eigen wereld... Het is het type persoon dat zich vastklampt aan andere mensen, maar dat niet voor zichzelf kan denken. Zij zijn overal om ons heen".


No Face heeft dus geen eigen identiteit, maar staat voor het type mens dat geen echte personaliteit heeft maar zich aan anderen aanpast. Dit legt ook uit waarom No Face soms doorzichtig is en ook hele andere personaliteiten laat zien.

NieuwsFilm

meest populair