Deze gevatte verwijzing in 'Scream' zag dan weer helemaal niemand

Deze gevatte verwijzing in 'Scream' zag dan weer helemaal niemand

In 'Scream' uit 1996 is er een leuke verwijzing naar een bekend personage dat Henry Winkler heeft gespeeld.

Soms verstoppen filmmakers leuke verwijzingen in hun films die je enkel kan zien als je echt goed kijkt naar de film. Er is zo'n leuke verwijzing in de horrorfilm Scream uit 1996. Henry Winkler doet een cameo in de film als schooldirecteur Arthur Himbry en in deze scène kan je een verwijzing zien naar zijn iconische rol als Arthur "Fonzie" Fonzarelli in de serie Happy Days.

Scream uit 1996 was de eerste film in de franchise en is geregisseerd door Wes Craven. Het is in deze film dat we de legendarische openingsscène hebben met Drew Barrymore en dat we kennismaken met Neve Campbell als Sidney Prescott en Courteney Cox als Gale Weathers.

Verhaal
Scream speelt zich af in het stadje Woodsboro, dat het doelwit wordt van een mysterieuze moordenaar die een masker draagt met een spookgezicht. De moordenaar, bekend als Ghostface, begint met het vermoorden van middelbare scholieren.

De film volgt het personage Sidney Prescott (Campbell) die het primaire doelwit van de moordenaar wordt. Naarmate de moorden escaleren, bevinden Sidney en haar vrienden zich in een dodelijk spel, waarbij ze proberen de identiteit van de moordenaar te onthullen terwijl ze worden achtervolgd en aangevallen.

Fonzie
In de film krijgen we ook even Winkler te zien die de rol speelt van schooldirecteur Himbry. In de scène waarin hij vermoord wordt door Ghostface, zien we hem even in zijn kleerkast kijken. Als je goed kijkt naar de jassen die er hangen, kan je een lederen motorjas zien.


Dit is een verwijzing naar de iconische lederen jas die Winkler droeg in de serie Happy Days waarin hij de rol van Fonzie speelde. Het is door deze serie dat Winkler wereldwijd bekend raakte. Fonzie werd een van de meest gecommercialiseerde personages van de jaren 1970 en is een iconisch personage geworden.

Franchise
Deze Scream-film was het begin van een populaire franchise en dat terwijl het helemaal niet de bedoeling was dat het een franchise ging worden. Maar door het verrassend succes van de film, kreeg het verschillende vervolgen. In 1997 kwam de tweede film uit en daarna volgden nog vier andere films, evenals een anthologische televisieserie. Er wordt nu ook gewerkt aan een vijfde vervolgfilm.


Scream wordt nu beschouwd als een van de grootste horror- en slasherfilms ooit gemaakt. Het wakkerde de interesse in het horrorgenre tijdens de jaren 1990 opnieuw aan, na een afname in de populariteit van het genre. Het is invloedrijk gebleven, aangezien de betrokkenheid van Barrymore hielp om het meer acceptabel te maken voor prominente acteurs om mee te doen in horrorfilms.

Kijken?
Wil je de originele Scream-film met de leuke verwijzing naar Fonzie zien? Je kan de film niet vinden op de verschillende streamingdiensten, maar je kan die wel huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair