Geflopte scifi-film met Brad Pitt is eigenlijk meer dan de moeite waard

Geflopte scifi-film met Brad Pitt is eigenlijk meer dan de moeite waard

'Ad Astra' is één van de sterkste recente films in het scifi-genre, maar het trok helaas geen publiek.

Het komt regelmatig voor dat bioscoopfilms flink floppen. Als je alleen al naar verleden jaar kijkt, heb je films als The Marvels, The Flash, Indiana Jones and the Dial of Destiny en nog veel meer. Dat een film flopt, betekent echter niet altijd dat die film ook slecht is. Het tegenovergestelde is soms juist waar.

Als films met grote budgetten floppen wordt daar meer aandacht aan geschonken dan als er een kleinschaligere film flopt, daarom zetten we vandaag de ijzersterke sciencefictionfilm Ad Astra met Brad Pitt in het zonnetje.

Verhaal
Dertig jaar geleden leidde Clifford McBride (Tommy Lee Jones) een reis naar de verre ruimte, maar er werd nooit meer iets van het schip en de bemanning vernomen.

Zijn zoon, astronaut Roy McBride (Brad Pitt), reist af naar de buitenste randen van het zonnestelsel om zijn vermiste vader te vinden en een mysterie te ontrafelen dat het voortbestaan van onze planeet bedreigt. Zijn reis zal geheimen blootleggen die de aard van het menselijk bestaan en onze plaats in de kosmos uitdagen.

Helaas geflopt
Ad Astra verscheen in 2019 wereldwijd in de bioscopen. Datzelfde jaar was Brad Pitt te zien als Cliff Booth in Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood, maar helaas wist Ad Astra niet dezelfde manier de aandacht van het publiek te trekken.


De film wist slechts 127 miljoen dollar op te halen aan de wereldwijde box office. Dit klinkt niet enorm slecht, maar de film had wel een productiebudget van 90 miljoen dollar. Als je daar de marketing en het deel van de omzet dat naar de bioscopen gaat bij optelt, kom je al snel tot de conclusie dat de film vrijwel geen winst heeft gemaakt.

James Gray
Desondanks viel de film goed in de smaak bij de critici. Dit is deels te danken aan James Gray, de man die verantwoordelijk was voor de regie van de film. Gray had zich nooit eerder aan het scifi-genre gewaagd, maar het bleek perfect bij hem te passen. De beste scifi-films zijn er nooit puur op uit om mooie futuristische beelden te presenteren aan een publiek, maar willen vooral een menselijk verhaal vertellen.


Dat is precies wat Gray deed met Ad Astra. Hij vertelt het intieme verhaal van een man die worstelt met de nalatenschap van zijn vader, en doet dit middels een episch ruimte-avontuur. Je bekijkt Ad Astra nu op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair