Hoe is het nu eigenlijk met de originele Venom uit 'Spider-Man 3'?

Hoe is het nu eigenlijk met de originele Venom uit 'Spider-Man 3'?

Het verliep de carrière van Topher Grace na zijn uiting als Eddie Brock in Sam Raimi's 'Spider-Man 3'.

De naam Topher Grace is er een die je misschien niet meteen herkent, maar je kent hem hoogstwaarschijnlijk wel van Spider-Man 3. In die film speelde hij namelijk Eddie Brock/Venom. Hoe verliep zijn carrière eigenlijk na deze rol?

De Venom-acteur heeft tot nu toe al een zeer respectabele acteercarrière achter de rug.

Start
Grace brak gek genoeg met zijn eerste rol al door bij een groot publiek. Hij speelde namelijk zeven seizoenen de hoofdrol van Eric Forman in That '70s Show. Deze serie was enorm populair en vorig jaar keerde hij terug in de rol in een aflevering van That '90s Show.

Grace's eerste film was er ook eentje om u tegen te zeggen. Hij maakte zijn filmdebuut in Steven Soderberghs Traffic. Grace verscheen ook in Soderberghs Oceans Eleven en Oceans Twelve. In deze films speelde hij zichzelf.

TV & films
Zijn grootste rol kreeg hij natuurlijk in Sam Raimi's derde Spider-Man-film. De toevoeging van zijn personage was echter een eis van producent Avi Arad, waardoor de film nogal vol zat met personages en Venom niet echt goed uit de verf kwam.


In de jaren erna verscheen Grace alsnog in een hoop grote films. Zo had hij rollen in Predators, Christopher Nolans Interstellar en speelde hij David Duke in Spike Lee's BlacKkKlansman. In recente jaren speelt hij ook weer in veel series. Denk aan Home Economics, The Hot Zone, Black Mirror en Love, Death & Robots.

Editor
Grace heeft ook al een lange tijd een bijzondere hobby: het editen van zijn eigen versies van bekende filmreeksen. Hij trok hier voor het eerste veel aandacht mee toen hij van George Lucas' Star Wars prequels één film maakte.


Grace waagde zich in 2019 opnieuw aan Lucas' wereld door de ultieme trailer te maken van alle tien de films. Star Wars: Always is Grace's compilatie van de tien live-action Star Wars-films die in de bioscoop zijn uitgebracht in één trailer van vijf minuten. Je bekijkt het hierboven.

NieuwsFilm

meest populair