Eerste recensies scifi-thriller 'I.S.S.': een nieuwe aanrader in de ruimte?

Eerste recensies scifi-thriller 'I.S.S.': een nieuwe aanrader in de ruimte?

De film werd enorm goed ontvangen maar het Rotten Tomatoes-cijfer wordt alsmaar minder...

Eind vorig jaar werden we getrakteerd op de trailer van de scifi-thriller I.S.S.. Deze beelden werden sterk onthaald, maar nu verschijnen ook de eerste recensies online. Wat vinden de filmcritici eigenlijk van de blockbuster?

Als je de eerste paar berichten over I.S.S. gemist hebt, de film gaat over drie Amerikaanse en drie Russische astronauten, die zich aan boord van het Internationale Ruimtestation ISS bevinden. Dit loopt allemaal echter veel anders dan verwacht...

Oorlog
Wanneer er op aarde een wereldwijde kernoorlog uitbreekt, krijgen de Amerikanen en de Russen geheime instructies. Zij moeten de controle overnemen van het ruimtestation met alle mogelijke middelen.

Deze film werd gemaakt door regisseuse Gabriela Cowperwaite, die al eerder hoge ogen wist te gooien met de documentaire Black Fish. Is I.S.S. wederom een schot in de roos?

Ontvangst
Na 13 recensies op Rotten Tomatoes stond de film op een zeer overtuigende 92%. Helaas is het cijfer sindsdien flink gedaald. Nu, na 64 recensies, staat de blockbuster nog maar op een 67%. De filmrecensenten zijn het voornamelijk met elkaar eens.


Waar het op neer lijkt te komen is dat I.S.S. er mooi uitziet met de nodige indrukwekkende scènes. Ook schijnt de cast het goed te doen, maar het verhaal daarentegen valt ietwat tegen en schijnt erg voorspelbaar te zijn.

Wachten
Of de film wel of niet de moeite waard is, daar komen we voorlopig nog niet achter. Hoewel I.S.S. vanaf vandaag in de Amerikaanse bioscopen draait is dat in Nederland niet het geval. Het is nog even afwachten of we de film eventueel later op streaming kunnen bekijken.

NieuwsFilm

meest populair