Tom Hardy's meest ondergewaardeerde rol: de gevaarlijkste gevangene van Engeland in 'Bronson'

Tom Hardy's meest ondergewaardeerde rol: de gevaarlijkste gevangene van Engeland in 'Bronson'

Tom Hardy's samenwerking met Nicolas Winding Refn leidde tot één van zijn beste acteerprestaties.

Tom Hardy is een acteur die geen introductie nodig heeft. Of je hem nou hebt gezien in grootschalige films als Mad Max: Fury Road, The Dark Knight Rises en Venom of in series als Peaky Blinders en Taboo, iedereen heeft wel van hem gehoord.

Tom Hardy heeft, net zoals bijna elke andere acteur, genoeg acteerprestaties geleverd die tegenwoordig niet de erkenning krijgen die ze verdienen. Het grootste voorbeeld in Hardy's geval is zijn rol als de beruchte Charles Bronson in Bronson.

Synopsis
In dit op een waargebeurd verhaal gebaseerde drama is er niemand harder of brutaler in het Engelse strafsysteem dan gevangene Michael Peterson, alias Charles Bronson (Tom Hardy). De getrouwde Bronson wordt voor het eerst opgesloten na een overval op een juwelierszaak en wordt veroordeeld tot zeven jaar.

Maar door zijn onverbeterlijke, woeste gedrag komt hij al snel in de problemen met bewakers, medegevangenen en zelfs een hond. De enige plek waar Bronson geen kwaad kan doen is in de isoleercel, waar hij het grootste deel van zijn tijd doorbrengt.

Refn
De Deense regisseur Nicolas Winding Refn (Drive, The Neon Demon) maakte met Bronson zijn eerste Engelstalige films. In plaats van een standaard biopic te maken, leverde Refn met Bronson een film die een artistieke interpretatie van een bizar verhaal.


Refns manier van verhalen vertellen is vrij 'out of the box', en bij Bronson is dit niet anders. De film is geen traditionele ontplooiing van de persoon Michael Peterson, maar eerder een artistieke interpretatie van zijn bizarre verhaal.

Briljante performance
Ondanks de unieke visuele stijl van de film en de ongebruikelijke manier van het verhaal vertellen, is hetgeen waar je waarschijnlijk het meest aan denkt na het zien van de film het acteerwerk van Tom Hardy.


Hardy verdwijnt in de rol van de gestoorde crimineel die eigenlijk alleen maar verlangt naar een podium. Je Blu-ray van Bronson is hier te bestellen.

NieuwsFilm

meest populair