Het budget van 'Godzilla Minus One' is nog veel lager dan gedacht

Het budget van 'Godzilla Minus One' is nog veel lager dan gedacht

'Godzilla Minus One' heeft zijn budget al zeker 10 keer terug verdiend.

De monsterfilm Godzilla Minus One gooit hoge ogen bij zowel critici als fans. De Japanse film heeft inmiddels al bijna $100 miljoen opgebracht en is daarmee een van de succesvolste Japanse films ooit. De film heeft dan ook al flink wat winst geboekt, zeker nu we weten hoe bijzonder laag het budget van de film was.

De berichten gingen de afgelopen weken dat Godzilla Minus One een budget van $15 miljoen zou hebben. Maar uit een rapport van Yahoo Japan blijkt dat het budget nog een stuk lager is. De film zou gemaakt zijn voor 1,5 miljard Yen, wat neerkomt op ongeveer 10 miljoen dollar.

Lesje leren
Dat zou betekenen dat Godzilla Minus One al 10 keer zijn budget heeft terug verdiend. Iets waar veel Hollywood-films alleen maar van kunnen dromen.

Het minuscule budget mag gerust bijzonder genoemd worden gezien de grootschalige actiescènes en vele special effects in de film. In Hollywood, waar een gemiddelde blockbuster al snel meer dan $200 miljoen kost, kunnen ze duidelijk een lesje leren van de Japanners.

Vernietiging
In Godzilla Minus One is Japan herstellende van de vernietiging van de Tweede Wereldoorlog. Niet lang daarna wordt het land aangevallen door een gigantisch monster.



Godzilla Minus One is momenteel in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair