Netflix Originals: Mike Flanagan leverde één van de beste horrorfilms van Netflix zelf

Netflix Originals: Mike Flanagan leverde één van de beste horrorfilms van Netflix zelf

Voor 'The Haunting of Hill House' maakte Mike Flanagan 'Gerald's Game' voor Netflix.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste horrorfilms die je op het streamingplatform kan vinden: de Stephen King-verfilming Gerald's Game.

In het verleden hebben we al Netflix-horrorfilms als The Perfection in het zonnetje gezet, maar misschien wel de beste horrorfilm op de streamingdienst blijft wel Gerald's Game.

Synopsis
Gerald's Game is de eerste Stephen King-verfilming van horror-maestro Mike Flanagan. Het gaat over een stel dat probeert hun huwelijk op te fleuren in een afgelegen huis aan een meer.

Nadat de man (Bruce Greenwood) plotseling overlijdt, wordt de vrouw (Carla Gugino) met handboeien aan hun bed geboeid achtergelaten en moet ze vechten om te overleven zichzelf te bevrijden.

Mike Flanagan
Flanagan had voor Gerald's Game onder andere Hush, Oculus en Ouija: Origin of Evil al geregisseerd. Hierdoor had hij zeker al naamsbekendheid onder horrorfans, maar met Gerald's Game overtrof hij zichzelf in de ogen van velen.


Het is natuurlijk al een opgave om een boek van Stephen King te verfilmen, maar bij Gerald's Game was de uitdaging nog groter. Dit boek werd namelijk gezien als niet te verfilmen, maar Flanagan bewees het tegendeel.

The Life of Chuck
Na Gerald's Game maakte Flanagan maar liefst vijf series voor Netflix: The Haunting of Hill House en The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass, The Midnight Club en The Fall of the House of Usher. Tussendoor wist hij ook nog een ander King-boek te verfilmen: Doctor Sleep, het vervolg op The Shining.


Flanagans tijd bij Netflix kwam met The Fall of the House of Usher ten einde, maar hij gaat vol gas door met andere projecten. Zo staat de Stephen King-verfilming The Life of Chuck als volgende project op zijn agenda. Onder andere Tom Hiddleston, Mark Hamill, Karen Gillan en Chiwetel Ejiofor zijn onderdeel van de cast van deze film.

NieuwsFilm

meest populair