Hét grote probleem dat Anne Hathaway en Matt Damon hadden tijdens de opnames van 'Interstellar'

Hét grote probleem dat Anne Hathaway en Matt Damon hadden tijdens de opnames van 'Interstellar'

Het dragen van de ruimtepakken was voor beide sterren zeer oncomfortabel.

In 2014 kwam de sciencefictionfilm Interstellar uit. De film was een grote hit en dat is natuurlijk fijn als je aan de film hebt meegewerkt. Toch was niet alles fantastisch op de set van Interstellar.

De film, geregisseerd door Christopher Nolan, speelt zich grotendeels af in de ruimte. De acteurs en actrices moesten dus speciale ruimtepakken aan voor de meeste scènes.

Ruimtepak
De hoofdrol in de film is voor Matthew McConaughey, met belangrijke bijrollen voor onder andere Anne Hathaway en Matt Damon. En deze laatste twee hadden wel wat problemen met de ruimtepakken op de set.

De ruimtepakken waren volgens de twee zeer oncomfortabel. Het was moeilijk om sommige scènes te filmen in de pakken. Hathaway noemde het zelfs 'het ergste kostuum dat ze ooit voor een film heeft gedragen.'

Aangeven
Vooral Hathaway had in het begin enige moeite met het aangeven van het probleem. Ze was de enige vrouw op de set die in een ruimtepak zat. Ze was bang dat anderen haar als zwak zouden zien als ze het aan zou geven.


Vervolgens kwam Damon op de set om zijn scènes te filmen, en binnen twee uur had hij al geklaagd over hoe oncomfortabel de pakken waren. Dit was het teken voor Hathaway om aan te geven dat zij dit ook ervaarde.

Ontvangst
Ondanks deze hobbels tijdens het filmproces werd de film geweldig ontvangen. De film werd genomineerd voor vijf Oscars waarvan het er eentje won, namelijk die voor de beste visuele effecten.


Op Rotten Tomatoes scoort de film met 73% redelijk goed. Het publiek was meer te spreken over de film. Met een 8,7/10 op het IMDb staat de film op de eenentwintigste plek van de lijst met beste films aller tijden. Ook financieel deed de film het goed. Met een budget van 165 miljoen dollar werd ongeveer 677 miljoen dollar opgehaald.

Streamen
Zin om Interstellar te kijken? Dat kan, de film staat zowel op HBO Max als Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair