Interstellar (2014)

Go further.

Christopher Nolan flikt het weer: zijn nieuwste is een weergaloos ruimtevaartepos met een lastig te doorgronden plot, prachtige plaatjes en een sterke nadruk op drama.
play

7,8 details

  • 169 Min
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Canada
169 Min Verenigde Staten

De nabije toekomst. Overheden en economieën zijn in elkaar gestort, er heerst voedselschaarste en de NASA bestaat niet meer. Kortom, het zijn zware tijden voor de mensheid. De schuld hiervoor zou liggen in de twintigste eeuw. Als onderzoekers een mysterieuze scheur in de ruimtetijd vinden, is het aan oud-leden van de NASA hem te verkennen en hoop te geven aan de mens.

Regie
Christopher Nolan
Cast
Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine, Ellen Burstyn, John Lithgow, Wes Bentley, David Oyelowo, Mackenzie Foy, Timothée Chalamet, Bill Irwin, William Devane, Collette Wolfe, Francis X. McCarthy, David Gyasi, Andrew Borba.
Budget
$ 165.000.000
Opbrengst
$ 621.752.480
Release
05.11.2014
Release NL
06.11.2014
Release DVD
31.03.2015

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Christopher Nolan | Cast: Matthew McConaughey (Cooper), Anne Hathaway (Amelia Brand), Wee Bentley (Doyle), David Gyasy (Romilly), Jessica Chastain (Murph), Casey Affleck (Tom), John Lithgow (Donald), Michael Caine (Professor Brand), e.a. | Speelduur: 169 minuten | Jaar: 2014

Vrij geïnterpreteerd dicteerde natuurkundenestor Isaac Newton in zijn derde wet dat om verder te komen je iets moet achterlaten. Ruimtevaarder Cooper laat zijn twee bloedjes van kinderen beteuterd en boos achter als hij besluit mee te doen aan een ruimtemissie om op zoek te gaan naar een alternatieve planeet voor de aftakelende Aarde. Tijd is relatief, aldus Newtons vakbroeder Albert Einstein, dus een tochtje naar kandidaatplaneet Nummer 1 duurt voor Cooper een uurtje of drie, maar in onze tijdsbeleving meer dan drieëntwintig jaar. Terug bij het basisstation is de baard van medecrewlid Romilly deels grijs gekleurd. Cooper ziet in een paar minuten de videoboodschappen van zijn kids van de afgelopen drieëntwintig jaren. Coopers leven lijkt te hebben stilgestaan, maar dat van zijn familie is ingrijpend veranderd. Dochter Murph is bijvoorbeeld net zo oud als haar vader. Christopher Nolans ruimtevaartepos Interestellar leunt zwaar op de familiebanden. De film doet Spielbergiaans aan en dat is niet verwonderlijk. Oom Steven was ooit zelf bij dit project betrokken.

videotrailers & clips

alle artikelen (55)

Interstellar Nieuwsberichten

Laatste reacties

Jecob

"...Beste SF ooit gezien met magistrale soundtracks....meesterwerk..."

MovieMazzter

"...erg lange film die mij zeker heeft geboeid. Wetenschappelijk zal er veel op aan te merken cq onbewij......"

HT_Movie_Stars

"...Ik heb een vraagje. Ik heb deze film gezien op blu-ray (rental). Nu viel het mij op dat er constant......"

Interstellar

acties