'Air Force One' met Harrison Ford krijgt een sequel óf een reboot

'Air Force One' met Harrison Ford krijgt een sequel óf een reboot

De scenarist zegt dat mensen er na jaren nog steeds over praten...

Dit jaar is het alweer 27 jaar geleden dat de actiefilm Air Force One in de bioscopen verscheen en een daverend succes was met ruim $315 miljoen dollar tegenover een budget van $85 miljoen dollar.

Het spektakel, met Harrison Ford als president van de VS die zijn gekaapte vliegtuig moet zien te redden van Russische terroristen, werd geregisseerd door Wolfgang Petersen op basis van een script van Andrew Marlowe.

Niet herhalen, maar voortbouwen
Marlowe had onlangs een gesprek met SyFy en tijdens dat interview werd er aan de schrijver gevraagd of er ooit vervolgideeën waren rondgegaan en of hij anders ooit was benaderd over een mogelijke herstart:

"Harrison gaat als president naar een vliegdekschip van de luchtmacht dat wordt aangevallen en hij zit weer midden in een onstabiele geopolitieke situatie. Hij moet er doorheen navigeren, wat kan hij wel en niet doen? Er zijn veel variaties mogelijk, maar we kwamen nooit op het punt waarop we allemaal zeiden 'Ah, dat is perfect!' We praten er nog steeds over".

Voorlopig nog niet met pensioen
De 81-jarige Ford blijft bezig en verschijnt binnenkort als General Thaddeus Ross in Captain America: Brave New World en er gaan geruchten dat hij de nieuwe president van het Marvel Cinematic Universe wordt, dus dan kan hij mooi weer aan boord van Air Force One stappen!



NieuwsFilm

meest populair