Maggie Gyllenhaal liep rol mis vanwege een wel hele bizarre reden

Maggie Gyllenhaal liep rol mis vanwege een wel hele bizarre reden

Zij was 'te oud' voor een man die bijna 20 jaar ouder was dan haar...

Het komt wel vaker voor, dat sterren een rol mislopen. Soms zijn ze gewoon niet helemaal geschikt voor een bepaalde rol, maar Maggie Gyllenhaal werd voor een wel heel bizarre reden afgewezen voor een film.

De naam Gyllenhaal komt je waarschijnlijk wel bekend voor. Maggie Gyllenhaal komt, net zoals haar broer Jake Gyllenhaal, uit een artistieke familie. Hoewel Jake de grotere naam van de twee is, heeft Maggie ook al indrukwekkende prestaties geleverd.

Carrière
De actrice heeft al vaker aangetoond diverse filmgenres aan te kunnen, van donkere drama's tot komedies. Haar grote doorbraak kende ze met haar rol in Secretary in 2002, waarin ze een complexe en onconventioneel personage neerzette.

Vanaf dat moment had ze de rollen voor het oprapen en wist ze wederom hoge ogen te gooien in o.a. The Dark Knight, Crazy Heart en The Honourable Woman. In 2021 kwam ze weer met haar regiedebuut, genaamd The Lost Daughter.

Tegenslag
Kortom, Maggie Gyllenhaal heeft nu al een bijzonder indrukwekkende carrière achter de rug, maar het loopt niet allemaal van een leien dakje. De actrice, vandaag de dag 46 jaar oud, liep vanwege een bizarre reden een rol mis.


Gyllenhaal, die destijds pas 37 was, kreeg te horen dat dit al 'te oud' was om de liefdesinteresse te spelen van de man, die al 55 was. De actrice liet zich erover uit en was in eerste instantie allesbehalve tevreden, maar kan er nu, vanwege de absurditeit, wel over lachen.

Reactie
Zo zei Gyllenhaal al eerder: "Er zijn dingen in Hollywood die mij nog steeds teleurstellen. Ik was 37 en kreeg te horen dat ik te oud was om het liefje te spelen van een man die 55 was. Ik kon het niet geloven".



"Eerst voelde ik me gekwetst, toen was ik behoorlijk boos en daarna kon ik erom lachen". Helaas vermeldt Gyllenhaal niet om welke film (of serie) het gaat. Wel zegt de actrice erbij dat er een positieve verandering plaatsvindt in de filmwereld en dat er telkens betere rollen zijn voor vrouwen.

NieuwsFilm

meest populair