Deze 18+ grap in animatiefilm 'The Road to El Dorado' is wel erg 'kantje boord'

Deze 18+ grap in animatiefilm 'The Road to El Dorado' is wel erg 'kantje boord'

Kinderen begrijpen gelukkig niet wat de geliefde animatiestudio Dreamworks hier laat zien...

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat bepaalde animatiefilms meer voor volwassenen zijn bedoeld dan voor kinderen, maar soms worden er ook behoorlijk 'pikante momenten' in de films voor de jongste onder ons gestopt die kinderen gelukkig niet mee krijgen. In The Road to El Dorado zit ook zo'n moment.

In 2000 kwam deze animatiefilm uit, die zich afspeelt in het jaar 1519, ruim 20 jaar nadat Columbus de Nieuwe Wereld heeft ontdekt. De kleine oplichters Tulio (Kevin Kline) en Miguel (Kenneth Branagh) weten tijdens een dobbel spel een kaart te bemachtigen waarop staat aangegeven hoe ze El Dorado kunnen vinden, een droom die beide mannen willen laten uitkomen.

Goden
Zonder al te veel van het verhaal weg te geven, komen de twee mannen hier uiteindelijk na een ongeplande reis terecht. Vanwege bepaalde omstandigheden worden de twee als goden gezien, die het allemaal voor het zeggen hebben.

Ze maken allerlei avonturen mee en raken bevriend met een van de inwoners van El Dorado, genaamd Chel (Rosie Perez). Zij krijgt uiteindelijk zelfs een relatie met Tulio en het is wel duidelijk te merken dat de twee het goed met elkaar kunnen vinden...

Pikant momentje
Op een gegeven moment zien we Chel en Tulio niet, maar horen we wel 'aparte geluiden'. Wanneer iemand hun kamer komt binnengelopen, stopt Chel met wat ze aan het doen is en probeert ze Tulio snel gereed te krijgen om hun bezoeker onder ogen te komen.


De nodige volwassen kijkers konden wel lachen om het grapje, dat iets meer lijkt te zijn dan een onschuldige zoenscène...

Kijken
Interesse in The Road to El Dorado, waarin de muziek wordt verzorgd door niemand minder dan Elton John? Deze is te vinden op SkyShowtime, ViaPlay én Pathé Thuis. Nog niet overtuigd? Kijk hieronder dan de volledige trailer.



NieuwsFilm

meest populair