Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

'Fantastic Mr. Fox' van Wes Anderson is een goede avonturenfilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de animatiefilm Fantastic Mr. Fox van regisseur Wes Anderson, die je kunt kennen van The Grand Budapest Hotel en Isle of Dogs.

Fantastic Mr. Fox
De animatiefilm uit 2009 heeft een hoofdrol voor George Clooney. Bijrollen gingen naar onder meer Meryl Streep, Owen Wilson en Bill Murray. De film is erg goed ontvangen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (93%): "'Fantastic Mr. Fox' is misschien wel de puurste distillatie van Andersons specifieke, onnavolgbare stijl."

Reacties
"Fantastische creatie en die je vooral moet zien door de SFX, de gecreëerde figuren. Het hoofdpersonage met George Clooney als stem komt meermalen gladjes over in een suffe kantooroutfit. Moet dit dan de held zijn? Uiteindelijk trekt hij wel de kar, maar vooral je geniet om de sferische decor's en aankleding. Maar nogmaals, het hoofdpersonage is er niet eentje om zomaar sympathie voor te hebben." schreef Beun de Haas op Moviemeter.



IH88 schreef op Moviemeter: "Wes Anderson weet altijd wel bijzondere films te maken. De excentrieke regisseur heeft een bepaald soort humor waar ik wel van houd, en daar komen dan ook nog de kleurrijke werelden en personages bij die Anderson altijd weet te creëren. Fantastic Mr. Fox is een schitterende stop-motion animatiefilm met een absurd en zeer eigenzinnig verhaal. Maar alles klopt, en de balans tussen het absurde en vreemde sfeertje, en een oprecht en menselijk verhaal, is precies goed. En Clooney en Streep als vossenechtpaar... Dan kun je eigenlijk al weinig meer fout doen."

Op Netflix
De $40 kostende film was niet zo'n groot succes en bracht maar $46 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: The Fantastic Mr. Fox verhaalt over het gezin van Mr. En Mrs. Fox, die een idyllisch ondergronds leven leiden met hun zoon Ash. Maar na 12 jaar verandert hun leven drastisch door Mr. Fox, wiens instincten boven komen drijven en zo het bestaan van niet alleen de familie Fox, maar uiteindelijk de hele dierengemeenschap bedreigen.

NieuwsFilm

meest populair