Fantastic Mr. Fox (2009)

His life is fantastic... his wife is fantastic... his neighbors, not so fantastic.

De zesde film van Wes Anderson is vooral leuk. Heel erg leuk.
play

7,8 details

  • 87 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
87 Min Verenigde Staten

The Fantastic Mr. Fox verhaalt over het gezin van Mr. En Mrs. Fox, die een idyllisch ondergronds leven leiden met hun zoon Ash. Maar na 12 jaar verandert hun leven drastisch door Mr. Fox, wiens instincten boven komen drijven en zo het bestaan van niet alleen de familie Fox, maar uiteindelijk de hele dierengemeenschap bedreigen.

Regie
Wes Anderson
Cast
Meryl Streep, George Clooney, Owen Wilson, Bill Murray, Willem Dafoe, Wes Anderson, Michael Gambon, Jason Schwartzman, Helen McCrory, Wallace Wolodarsky, Karen Duffy, Jarvis Cocker, Eric Chase Anderson, Robin Hurlstone, Hugo Guinness.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 46.471.023
Release
13.11.2009
Release NL
29.04.2010
Release DVD
13.07.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Wes Anderson | Stemmencast: George Clooney (Mr. Fox), Meryl Streep (Mrs. Fox), Jason Schwartzman (Ash), Bill Murray (Badger), Michael Gambon (Franklin Bean) e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2009

Weinig filmmakers zijn er door de jaren heen in geslaagd zo’n eigen stijl te ontwikkelen als Wes Anderson. Zijn films vallen altijd op door de lichtelijk excentrieke, maar altijd sympathieke personages, een heerlijke soundtrack vol muziek uit de jaren zestig en een kleurrijke art direction. Het nieuws dat Anderson zich zou wagen aan een stop-motionbewerking van Fantastic Mr. Fox van Roald Dahl deed dan ook wat wenkbrauwen fronsen. Zou de regisseur er wel in slagen de hem zo kenmerkende sfeer op te roepen in een animatiefilm, die bovendien op een geliefd jeugdboek is gebaseerd?

Hoewel de geest van Roald Dahl (en illustrator Quentin Blake) altijd voelbaar is in Fantastic Mr. Fox, hebben Anderson en scenarist Noah Baumbach (The Squid and the Wale) zich gelukkig ook enige vrijheden veroorloofd, waardoor de film het beste van twee werelden combineert. Het verhaal van het boek is in grote lijnen wel onveranderd gebleven. Meneer Fox, zijn vrouw en enige zoon Ash worden geterroriseerd door de boeren Boggis, Bunce en Bean, die wraak willen nemen op het feit dat Fox er voortdurend in slaagt hun kippen te stelen. Fox en zijn familie vluchten ondergronds en moeten keer op keer proberen uit de handen van deze drie boze boeren te blijven.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Fantastic Mr. Fox Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Ook mij viel ie tegen; nauwelijks humor en het verhaal was ook niet boeiend genoeg. Wel origineel ge......"

supermutantvirus

"...Goede film...."

Sha

"...Tja, ik kon er dan weer heel weinig mee. De animatie stijl lag me totaal niet...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Fantastic Mr. Fox

acties